Archive for Φεβρουαρίου 2014



Ένταση ,Πάθος, Χαρά  και Δημιουργία χαρακτηρίζουν την Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται την Πρώτη μέρα του μήνα στην 11η περίπου μοίρα των Ιχθύων σχηματίζοντας ως επι το πλείστον ευνοϊκές όψεις , όπως το τρίγωνο ακριβείας που κάνει με τον ανάδρομο, για μερικές μέρες ακόμα, Δία από την 10 μοίρα του Καρκίνου και το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από την 13η μοίρα του Αιγώκερου όπως επίσης και η όψη μισού τετραγώνου (45ο ) με την Αφροδίτη από τις τελευταίες μοίρες του ίδιου ζωδίου (Αιγώκερου) ωστόσο η σύνοδος της Νέας αυτής Σελήνης με τον Ποσειδώνα , αν δεν κάνει αυτές τις μέρες να μοιάζουν σαν από παραμύθι βγαλμένες σίγουρα εφιστά την προσοχή  για να μη πέσετε θύματα των ημερών ή των συγκυριών που σημαίνει προσοχή στις επιλογές , στις συναναστροφές και στις υπερβολές ( φαγητό , ποτό , ξενύχτι ) μιας και αυτός ο συνδυασμός βγάζει ατονία και κατάπτωση στην καλύτερη περίπτωση ενώ κυριολεκτικά δηλώνει παντός είδους υπονομεύσεις ( και υγείας ) .

Προσοχή επίσης χρειάζεται και το τετράγωνο Αφροδίτης –Άρη που συμβάλει δυναμικά στο όλο σκηνικό αφού ενεργοποιείτε από την Νέα Σελήνη ως μεσοδιάστημα δημιουργώντας σφοδρό ερωτικό κλίμα φέρνοντας όμως ταυτόχρονα και εντάσεις στις σχέσεις .

Με τον 11ο οίκο να πρωταγωνιστεί, η Νέα Σελήνη δίνει έμφαση σε κάθε είδους ομαδική και δημιουργική δραστηριότητα, με δεδομένο όμως το ότι ο Ωροσκόπος της βρίσκετε στην 19η μοίρα του Ταύρου σε αντίθεση με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ερμή που ακόμα δεν έχει πάρει για τα καλά τα μπρός του από την ανάδρομη πορεία των προηγούμενων ημερών , η δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε με την επικοινωνία αυτές τις μέρες δε θα βοηθάει στην ομαλή πραγμάτωση των σχεδίων .

Κανένας δε θα μείνει παραπονεμένος αφού για όλα τα ζώδια έχει ο Ουρανός αυτή τη Νέα Σελήνη , κυρίως ευχάριστα .


Καλό μήνα και καλό ξεφάντωμα . 
Το αγαπημένο σου πρόσωπο τα έχει βάψει μαύρα για κάποια σοβαρή ή αστεία αιτία; Η αστρολογία μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τον τρόπο να του μεταστρέψεις τη διάθεση!...
ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός σου είναι στις μαύρες του; Για εκείνον χαρά ίσον δράση. Κάνε του μια παράτολμη πρόταση, για να του ανεβάσεις την αδρεναλίνη. Κάλεσέ τον να δοκιμάσετε να κατεβείτε με πατίνια τα σκαλιά ή τάξε του ότι θα πετάξεις με ομπρέλα πάνω από τις ταράτσες ως άλλη Μαίρη Πόπινς. Φρόντισε η προετοιμασία του εγχειρήματος να διαρκέσει τόσο, όσο η ακεφιά να του περάσει από μόνη της, διότι ως γνωστόν η εναλλαγή των συναισθημάτων του Κριού είναι αρκετά γρήγορη. Και υποσχέσου του (εκ του ασφαλούς πλέον) ότι την επόμενη φορά θα δοκιμάσετε μαζί το άλμα από το μπαλκόνι με αλεξίπτωτο πλαγιάς.
ΤΑΥΡΟΣ
Για τον Ταύρο, το συναισθηματικό κανάκεμα συνοψίζεται σε κάτι απαλό, κάτι νόστιμο, κάτι απολαυστικό. Προτού πάει το μυαλό σου στο πονηρό (που κι αυτό δεν είν’ κακό), δοκίμασε να σώσεις την κατάσταση με μια λιχουδιά, από εκείνες που αγγλιστί αποκαλούνται comfort foods, κοινώς τροφές της παρηγοριάς. Είναι μαλακές, φίσκα στον υδατάνθρακα που ανεβάζει το ηθικό, εκτός απ’ όταν ζυγίζεσαι, και όταν τις τρως νιώθεις σαν βρέφος ασφαλές στην αγκαλιά της μαμάκας του. Μια γενναιόδωρη μερίδα καρμπονάρα ή ένα κομμάτι τούρτα σοκολάτα εκπροσωπούν επάξια αυτή την κατηγορία. Κι αν το είδος της σχέσης σας το επιτρέπει, προχώρα μετά και στο «πονηρό».
ΔΙΔΥΜΟΙ
Για να παρηγορήσεις ένα Δίδυμο, λάβε υπόψη σου ότι η δυστυχία του συχνά έχει διανοητική βάση και ως εκ τούτου αντίστοιχη θα είναι και η αντιμετώπισή της. Κάνε τον λοιπόν να ξεχαστεί, βάζοντας το μυαλό του να δουλέψει προς την αγαπημένη του κατεύθυνση: την ανάπτυξη επιχειρηματολογίας επί παντός επιστητού, σχετικού ή άσχετου θέματος, από το αν το ΚΚΕ θα ωφεληθεί με την αλλαγή ηγεσίας μέχρι το αν θα σου πήγαινε το μαλλί βαμμένο σε απόχρωση χάλκινο ακαζού (αν μάλιστα είσαι άντρας, το δεύτερο ζήτημα θα αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον). Κοντράρισέ τον και μετά παραδέξου την ήττα σου. Του έφτιαξες τη μέρα!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος έχει γενικά την τάση να πιστεύει ότι το παρελθόν ήταν καλύτερο, εκτός κι αν ήταν χειρότερο, που κι αυτό με κάποιο μυστήριο τρόπο τον «φτιάχνει». Κάνε του λοιπόν μια ανάδρομη στις εποχές που η Μανούλα κατάφερνε με αναμφισβήτητη επιτυχία να του παρέχει αγάπη, ασφάλεια και όλα τα σχετικά. Βάλε τον να σου αφηγηθεί τις πιο αστείες στιγμές της ζωής του, και κυλίσου κάτω ξεκαρδισμένος στα γέλια (ελπίζουμε να τα πηγαίνεις καλά από ηθοποιία). Δείξε του ή ζήτα του να σου δείξει φωτογραφίες από περιστάσεις όπου εξακριβωμένα είχε περάσει καλά, μαζί σου ή όχι. Ε, κάτι απ’ όλα θα πιάσει.
ΛΕΩΝ
Οι τρόποι να ανεβάσεις τη διάθεση ενός Λέοντα, συνοψίζονται στην εξής διατύπωση: «Μα πώς τα καταφέρνεις, ρε μεγάλε, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, να είσαι πάντα τόσο …» και εδώ προσθέτεις κάτι το ανεβαστικόν. Θες «δυναμικός»; Θες «πανέμορφος»; Θες «μεγαλοφυής»; Διάλεξε μια σειρά από επίθετα που να εκφράζουν τις αμέτρητες θετικές (για να μην πούμε θεϊκές) ιδιότητες του εν λόγω προσώπου. Ω, ναι, ακόμα και μετά από οποιαδήποτε γκαντεμο-κατάσταση που θα γονάτιζε έναν κοινό θνητό, ο Λέοντάς σου παραμένει ασύγκριτος, και εσύ δεν μπορείς να κάνεις άλλο παρά να εκφράσεις τον θαυμασμό σου. Θα ξαναπάρει τα πάνω του, εγγυημένα.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Με τον Παρθένο έχε υπόψη σου ότι οι πράξεις μετράνε περισσότερο από τα λόγια. Αμ τι νόμιζες, θα τη βγάλεις άκοπα και αβάδιστα στο μιλητό; Κάνε τον να νιώσει καλύτερα τακτοποιώντας (και απολυμαίνοντας) τον χώρο του, ενόσω εκείνος θα κλαψουρίζει, ψώνισέ του κανένα βιολογικό τρόφιμο να χλαπακιάσει, καθώς από τον καημό όχι μόνο δεν καθάρισε, αλλά ούτε και μαγείρεψε, και βρες του στο Ίντερνετ μερικές αναπνευστικές ασκήσεις για ηρεμία, μια και η κακή διάθεση ως γνωστόν ρίχνει το ανοσοποιητικό. Αυτό το τελευταίο είναι και το καλύτερο επιχείρημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε έναν Παρθένο, για ξεπεράσει την κατάσταση της ακεφιάς.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός, αν είναι να βιώσει μια ψυχολογική ντεκαντάνς, θέλει τουλάχιστον ένα ανεβασμένο περιβάλλον για το φχαριστηθεί και λίγο. Ως γνωστόν, καλύτερα να κλαις μέσα σε μια μερσεντές παρά πάνω σε ένα ποδήλατο. Αν δεν σας βρίσκεται η μερσεντές, φτιάξε τουλάχιστον λίγη ατμόσφαιρα, βάλε μια μουσική να παίζει (ηρεμιστική, όχι σκυλοτράγουδα), γέμισέ του ένα (κολονάτο, παρακαλώ) ποτήρι κρασί πάνω από το οποίο θα σου πει τον καημό του… Και στη συνέχεια απλώς παράστησε ότι συμφωνείς στη δραματικότητα της κατάστασης, για την οποία δεν υπάρχει καμία διέξοδος κι ελπίδα. Σαν κρυπτο-αντιδραστικός που είναι, θα αρχίσει να βλέπει από μόνος του τα θετικά.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όταν ο Σκορπιός πάρει ανάποδες, έχει προτεταμένο το κεντρί και μπορεί να τη φάει κατά λάθος όποιος βρίσκεται πιο κοντά, γι’ αυτό να είσαι έτοιμος να ακούσεις και καμιά χοντράδα επί προσωπικού. Καλύτερα λοιπόν στρέψε του την προσοχή στα αγαπημένα του θέματα, αυτά που άλλωστε δίνουν ενδιαφέρον στη ζωή (του). Ίντριγκες, συνωμοσίες, παρασκήνια, πρώτα πίσω από το ζήτημα που αποτέλεσε την αιτία της στενοχώριας του και στη συνέχεια πίσω από τα πάντα (είμαστε ή δεν είμαστε όλοι αιχμάλωτοι σε ένα τεράστιο matrix; Τέτοια…). Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και πλέξτε μαζί τα πιο σατανικά σενάρια. Θα την καταβρεί!
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν ένας Τοξότης έχει τις μαύρες του, και μάλιστα η κατάσταση διαρκεί, εκτίμησέ το σαν ένα σπάνιο φαινόμενο, που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Πρώτα απ’ όλα βγάλε τον έξω, σε ανοιχτό χώρο, να τον φυσήξει λίγος αέρας. Αν δεν συνέλθει, ανέβασέ τον σε καμιά μηχανή, κάνα τρενάκι του λούνα παρκ, στο τελεφερίκ, ακόμα και σε ποδήλατο, σε κάτι τέλος πάντων που να τρέχει, ώστε να του δίνει την αίσθηση της ελευθερίας κινήσεων και της εναλλαγής των παραστάσεων. Ο γυροσκοπικός μηχανισμός που έχει στον εγκέφαλό του (ειδική πατέντα των Τοξοτών) είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διάθεσή του και γρήγορα θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Συχνά ο Αιγόκερως, αν είναι στις μαύρες του, δεν θέλει να δει ψυχή. Οπότε ένας τρόπος να νιώσει καλύτερα είναι να του επιβάλλεις με το ζόρι την παρουσία σου, να τον βομβαρδίσεις με αδιάκριτες ερωτήσεις και μετά να τον αφήσεις ήσυχο, πράγμα που θα του χαρίσει μια κάποια ανακούφιση. Αν πάλι σε θέλει κοντά του, κάνε παραγωγική την παρουσία σου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να λύσει το πρόβλημά του, με τον αγαπημένο του λογικό και αναλυτικό τρόπο. Αν δεν ξέρεις πώς, απλώς ρίχνε σε εκείνον το μπαλάκι, με τη γνωστή τακτική: «Εσύ τι νομίζεις ότι θα έπρεπε να γίνει;». Σκέψου, σκέψου, κάτι θα γίνει.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν ο Υδροχόος σου είναι πεσμένος, φτιάξε του το κέφι δίνοντάς του την αίσθηση ότι χάρη σε εκείνον μπορεί να ανακουφιστεί εν μέρει η δυστυχία σε όλο τον πλανήτη. Έτσι, πιθανόν θα γίνει ευτυχής εξ αντανακλάσεως. Βρες ό,τι έκκληση για συλλογές υπογραφών υπάρχει στο Ίντερνετ και βάλε τον να συνεισφέρει με την πολύτιμη τζίφρα του, για τη σωτηρία παντός έμψυχου και άψυχου, ορατού και αόρατου, σε στεριά, θάλασσα και αέρα. Αυτή η παγκοσμιοποίηση θα τον κάνει να δώσει μικρότερες διαστάσεις στην προσωπική του μαυρίλα. Άλλωστε το κάρμα τα δύσκολα τα φυλάει για τους εκλεκτούς (πες του το κι αυτό).
ΙΧΘΕΙΣ
Όταν ο Ιχθύς βρεθεί να κολυμπάει στα θολά νερά της δυστυχίας, άντε βρες τον. Για την ακρίβεια, δεν τον πιάνεις από πουθενά, καθώς ό,τι και να πεις ή να κάνεις, θα σου το αντιγυρίσει με τον πιο εξωφρενικό τρόπο. Το τελευταίο που θέλει είναι να παρηγορηθεί και μάλιστα με λογικά επιχειρήματα. Αν λοιπόν διαπιστώσεις ότι γουστάρει να κλαφτεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο, κάτσε και άκουγε υπομονετικά, αναστέναζε κι εσύ μαζί του για συμπαράσταση και δίνε του χαρτομάντιλα σε τακτά διαστήματα. Για μετά, που θα βαρεθεί να κλαίγεται, έχε έτοιμη μια πρόταση για κανένα κλαμπάκι με ωραία τρανς μουσική και οικονομικά ποτά.
Ουάσινγκτον
Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι έχουν μάλλον χαλαρά κριτήρια για το τι είναι επιστήμη. Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης των ΗΠΑ (NSF), μόνο το 55% των πολιτών απορρίπτει την αστρολογία ως ψευδοεπιστήμη, ποσοστό που πέφτει τα τελευταία χρόνια και έχει συρρικνωθεί στο 42% στην ηλικιακή ομάδα των 18 έως 24 ετών.

Τα στοιχεία για την αστρολογία και γενικά για την ψευδοεπιστήμη περιλαμβάνονται σε ευρύτερη έκθεση του NSF για τη στάση του κοινού προς την επιστήμη.

Το 2012, το ένα τρίτο των Αμερικανών (32%) θεωρούσε την αστρολογία «κάπως επιστημονική» και ένας στους δέκα (10%) δήλωνε ότι η μελέτη της επίδρασης των άστρων είναι «πολύ επιστημονική».

Συγκριτικά, το 92% των Κινέζων δήλωνε το 2010 ότι δεν πιστεύει στα ωροσκόπια.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η διαπίστωση του NSF ότι η στάση των Αμερικανών απέναντι στην επιστήμη κινείται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Ο σκεπτικισμός για το ρόλο των ουράνιων σωμάτων κορυφώθηκε το 2004, όταν το 66% των ερωτηθέντων θεωρούσε την αστρολογία ανοησία. Έκτοτε, το ποσοστό φθίνει και φθίνει.

Οι νέοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν στην αστρολογία το χαρακτήρα της επιστήμης. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στην ομάδα των 18-24 ετών (58%) δεν επέλεξε την απάντηση «η επιστήμη δεν είναι καθόλου επιστημονική».

Εκτός από την ηλικία, σημαντικό ρόλο παίζει το μορφωτικό επίπεδο. Για παράδειγμα, το 72% των ερωτηθέντων με πτυχίο πανεπιστημίου απάντησε ότι η αστρολογία  «δεν είναι καθόλου επιστημονική», συγκριτικά με 34% όσων δεν είχαν απολυτήριο λυκείου.

Παρόλα αυτά, η αστρολογία συναρπάζει ανθρώπους όλων των ομάδων, όπως την πρώην πρώτη κυρία Νάνσι Ρέιγκαν, η οποία είναι γνωστό ότι προσέλαβε αστρολόγο μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του συζύγου της.

Όπως σχολιάζει ειρωνικά ο δικτυακός τόπος του United Press International, η κ. Ρίγκαν μάλλον ανήκει στην κατηγορία ανθρώπων που θεωρούν τα ωροσκόπια «κάπως επιστημονικά». Όταν ρωτήθηκε το 1989 για το εάν η αστρολογία προστάτευσε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν από νέους κινδύνους, απάντησε «Δεν πιστεύω στα αλήθεια ότι το έκανε, αλλά δεν πιστεύω στα αλήθεια ούτε ότι δεν το έκανε».

Η αλήθεια είναι ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη αφού δεν συμμορφώνεται με βασικές απαιτήσεις της επιστημονικής μεθόδου, όπως το ότι τα αποτελέσματα ενός οποιουδήποτε πειράματος πρέπει να μπορούν να επαναληφθούν από ανεξάρτητους ερευνητές, ή ότι πρέπει να υπάρχει τρόπος διάψευσης ενός ισχυρισμού.

Επιπλέον, οι επιστημονικές μελέτες για την αστρολογία δεν έδωσαν καμία ένδειξη που υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της, και επιπλέον δεν υπάρχει κάποιο γνωστό φυσικό φαινόμενο μέσω του οποίου τα ουράνια σώματα μπορούν να επηρεάζουν τις τύχες των ανθρώπων.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ


Έχουν περάσει σχεδόν 400 χρόνια από τότε που ο Johannes Kepler  δημοσίευσε το "Harmonices Mundi" (Η αρμονία του κόσμου ) , έργο σταθμός στην ιστορία της επιστήμης και της αστρολογίας , καθώς στο κεφάλαιο που ακολουθεί την ανάλυση των αρμόνικων στις αστρολογικές όψεις , διατυπώνετε για πρώτη φορά αυτός που σήμερα είναι γνωστός ως Νόμος αστρικών περιφορών ή Τρίτος νόμος του Κέπλερ .
 
Ο Κέπλερ χαρακτηρίστηκε από τον  Carl Sagan ως " Ο πρώτος αστροφυσικός και ο τελευταίος επιστημονικός αστρολόγος" είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που προσέγγιζε την αστρολογία πριν 400 χρόνια και συγκεκριμένα το 1606 σε ένα γράμμα του προς τον Thomas Harriot  επιστήμονα της Οξφόρδης γραφεί : "Πληροφορήθηκα ότι η ατυχία σας προήλθε από την αστρολογία . Σας ρωτώ εάν πιστεύετε ότι είναι τόσο ισχυρή ώστε να έχει τέτοια επιρροή . Δέκα χρόνια πριν , απέρριψα την διαίρεση σε 12 ίσα ζώδια , τους οίκους , τους κυβερνήτες , τις τριπλότυπες κλπ. και διατήρησα μόνο τις όψεις μεταφέροντας την αστρολογία στην επιστήμη των αρμονικών "
 
Αιώνες αργότερα δημιουργήθηκαν δυο σχολές αστρολογικής σκέψης που κινήθηκαν και κινούνται σε αυτά τα χνάρια , η μια είναι η γερμανική σχολή που σε μεγάλο βαθμό επικεντρώθηκε στη συμμετρική αστρολογία και η άλλη η αγγλική σχολή όπου εκεί δημιουργήθηκε η σύγχρονη θεωρία αρμόνικων όπως την ξέρουμε . 
 
Το 1975 ο John Addey θα συμβάλει καθοριστικά στην διάδοση της θεωρίας των αρμονικών , όπου για αυτόν " Κάθε αστρολογική επιρροή μπορεί να γίνει κατανοητή σε όρους αρμονικών των κοσμικών περιόδων " .
 
Περιγράφει τον τρόπο υπολογισμού του αρμονικού χάρτη , όπου για να τον υπολογίσουμε:
 
1. Μετατρέπουμε το σημείο ή τον πλανήτη που θέλουμε σε απόλυτη μοίρα ζωδιακού
 
2. Πολλαπλασιάζουμε το σημείο με την αρμονική (1,2,3,4…) που έχουμε επιλέξει
 
3. Εάν το αποτέλεσμα είναι πάνω από 360 τότε αφαιρούμε συνεχώς 360 μέχρι το άθροισμα να είναι μικρότερο ή ισο του 360.
 
H παραπάνω διαδικασία είναι ο απλούστερος τρόπος υπολογισμού ωστόσο με όρους μαθηματικών για να υπολογίσουμε αρμονικές χρησιμοποιούμε την παρακάτω συνάρτηση διακριτών τυχαίων μεταβλητών :







Ή απλούστερα :   



Αργότερα ο άγγλος αστρολόγος James Williamsen εισάγει στις αρμονικές την μέθοδο του Arc Transform (Μετασχηματισμού τόξου) . Eνώ στον κλασσικό αρμονικό χάρτη υπολογίζουμε το ωροσκόπιο σε σχέση με κάποια αρμονική 4η 5η 6η 8η 16η … στο Arc Transform υπολογίζουμε σε ποια αρμονική ένας συνδυασμός δυο ή περισσότερων πλανητών βρίσκεται σε σύνοδο .

Η μέθοδος υπολογισμού είναι απλή , υπολογίζουμε την διαφορά σε μοίρες κύκλου που έχουν 2 πλανήτες μεταξύ τους , στη συνέχεια διαιρούμε το 360 με τη διαφορά οπού μας δίνει τον αρμονικό παράγοντα (Harmonic Factor) και τέλος αφού έχουμε βρει τον αρμονικό παράγοντα ακολουθούμε τη διαδικασία όπως στους "κλασσικούς" αρμονικούς χάρτες .
Ένα παράδειγμα : Έστω ότι ο ήλιος μας είναι στην 0 του Ζυγού και η Σελήνη στην 0 του Καρκίνου για να υπολογίσουμε το Arc Transform σε ποια αρμονική δηλαδή ήλιος και σελήνη βρίσκονται σε σύνοδο κάνουμε τις εξής πράξης :
Ήλιος = 180 μοίρες Σελήνη = 90 μοίρες 360/(180-90) = 4η αρμονική 
Στη συνέχεια υπολογίζουμε την 4η αρμονική όπως ξέρουμε .

Το 1920 περίπου , ο Alfred Witte μετέπειτα ιδρυτής της αστρολογικής σχολής του Αμβούργου εισάγει τα μεσοδιαστήματα στις τεχνικές της αστρολογίας οπού τα βασικότερα είναι :
1. α/β [1]
2. α/β=γ/δ
3. α-β=γ-δ 
Στις ημέρες μας τα μεσοδιαστήματα είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική ερμηνείας του αστρολογική χάρτη και παρόλο που πολλοί μπορεί να χρησιμοποιούν τις δυο πρώτες εξισώσεις , την τρίτη είναι ελάχιστοι εκείνοι που την χρησιμοποιούν , κατά την γνώμη μας είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες δυο . Παρακάτω θα αναλύσουμε τις τρεις εξισώσεις και θα δούμε πώς η τεχνική του Arc Transform που εισήγαγε ο James Williamsen στις αρμονικές επαληθεύει αλγεβρικά τις εξισώσεις του Alfred Witte . Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μεσοδιάστημα , το Arc Transform προσφέρει το θεωρητικό υπόβαθρο και πως για συγκεκριμένους αρμονικούς χάρτες η κοσμοβιολογία του R.Ebertin μπορεί να λειτουργήσει ως ερμηνευτικό εργαλείο .   




Εξίσωση 1. α/β = χ
 
Για κάθε κατευθείαν (direct) μεσοδιάστημα α/β = χ ισχύει ότι α-χ = χ-β γιατί αφού μιλάμε για μεσοδιάστημα το χ βρίσκεται ακριβός στην μέση .  
 
Κάνοντας τους υπολογισμούς θα παρατηρήσουμε ότι στον Arc Transform χάρτη αχ &βχ τα σημεία α,β,χ είναι σε σύνοδο μεταξύ τους . Υπολογίζοντας δηλαδή σε ποια αρμονική τα σημεία α και χ βρίσκονται σε σύνοδο , διαπιστώνουμε ότι είναι η ίδια αρμονική που τα σημεία β και χ βρίσκονται σε σύνοδο .
 
Ας το δούμε σε ένα παράδειγμα για να το κατανοήσουμε καλύτερα .Για το παράδειγμα μας έχουμε επιλέξει τον χάρτη του Joseph Goebbels , στην πρώτη εικόνα ο δείκτης στον κύκλο των 90 μοιρών βρίσκεται στο κατευθείαν μεσοδιάστημα Αφροδίτη / Πλούτωνας = Ωροσκόπος . Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τα Arc Transform Αφροδίτης - Ωροσκόπου και Πλούτωνα – Ωροσκόπου όπως παρατηρούμε ισχύουν αυτά που αναφέραμε παραπάνω

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdZ2EKZ8maA7hb48l-bTBPiVUjzgoDB8XR3tilgvW8bfBJP67V4eu2uQitXIVFQHT6TdTqbAX-YR4YmhkcUaZeDYP8157QxnY-p93a86NkuHcq_3l_wGNYukiw7PY-3PiT77ZKOFlEAp4/s1600/venus+pluto+pointer.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-41xoogQ2D1bcMeENXiQ8M5Bjvi3nA83IdG8PgxJb2Tz2r8RmWmAJsoPxgC9_mHQXTXnuGk6DkBTJmUPQY7w2hJODOkj1X12SxFCAJzpknqjcgiikb9kpP18YNETBY3x5jIPzpAJBAsA/s1600/venus+asc+pluto+asc+dual.jpg
Εξίσωση 2 . α/β = γ/δ
Για κάθε κατευθείαν (direct) μεσοδιάστημα α/β =γ/δ ισχύει ότι
1.  Το Arc Transform του α/δ χάρτη είναι ισο με το Arc Transform του β/γ δηλαδή Arc Transform α/δ = Arc Transform β/γ .
 
2. Το Arc Transform του α/γ χάρτη είναι ισο με το Arc Transform του β/δ δηλαδή Arc Transform α/γ = Arc Transform β/δ .

Σχηματίζοντας συνολικά τέσσερις χάρτες με τους παραπάνω συνδυασμούς , πάμε να το δούμε με ένα παράδειγμα για να το κατανοήσουμε καλύτερα . Στον χάρτη του Joseph Goebbels και πάλι στην πρώτη εικόνα ο δείκτης στον κύκλο των 90 μοιρών δείχνει την εξίσωση Ποσειδώνας / Πλούτωνας = Ωροσκόπος / Μεσουράνημα που θα αναλύσουμε . Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τα Arc Transform Ποσειδώνα - Ωροσκόπου και Πλούτωνα – Μεσουράνημα . Ο τρίτος χάρτης δείχνει τα Arc Transform Πλούτωνα - Ωροσκόπου και Ποσειδώνα - Μεσουράνημα , όπως παρατηρούμε ισχύουν αυτά που αναφέραμε παραπάνω .

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkY1qiNaSzVh9weHcqlCJ6OQil9ul2mPWmKLX2jkxn6Dz6LIYFne-tQt8kIEZ9vHZBbkBY4x9AYPRp82MSnuum8F6HqOQMTrQc6hBsbZQz5qqD5KnGvlvYi6O_tyf-BGtSU5lXRpr1crA/s1600/asc+mc+pointer.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiztQYdwkvJ4sY56Yl40IB5v6su3NzL_ZakpHte7ncQOdIewgF6mTBIm02i_te4QMzbO8pSrSYaH_HRHCEQumnQLILQz60HXDQSFVWa14v9ZPW3mhEZzOdOMEhYB_-bpSwXHZh6j3eg9mk/s1600/neptune+asc+plouto+mc.jpg


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuEEao7tgI-Y_9LhGJDf6wKJcAK6ERQeZ5NIJReYXNhWicM4BCgZ2VlkYLicmnV8jPb-ssvAKgQNot8Q4n_k68tBAfMwiUfdtfTKXS2YZZgvJWM7k6jvTEz4FvQXWcctpyjUWcIuSFTuU/s1600/plouto+asc+neptune+mc.jpg


Εξίσωση 3 . α-β = γ-δ
 
Για κάθε εξίσωση α-β = γ-δ ισχυει ότι το Arc Transform των σημείων α,β είναι ισο με το Arc Transform των σημείων γ,δ . Στον χάρτη του Joseph Goebbels που έχουμε επιλέξει για τα παραδείγματα μας Αφροδίτη και Ποσειδώνας έχουν ίδια μεταξύ τους απόσταση οσο και ο Ωροσκόπος από το Μεσουράνημα δηλαδή Ωροσκόπος - Μεσουράνημα = Αφροδίτη – Ποσειδώνας . Βλέποντας το στην πράξη παρατηρούμε ότι στην ίδια αρμονική Αφροδίτη και Ποσειδώνας βρίσκονται σε σύνοδο όπως και ο Ωροσκόπος με το Μεσουράνημα .
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm4je36GWCeMDpVAisLZbs_gQSOItTkCwlmk_KDBS8hnElodpK4vlrNul3okO4juS6WyIOUdn_x-Vewsd48PU-objfncnx6WmpjR6YIEXiJBzKyhFxaAact5mrcorRAxApRuNiEnjTc9E/s1600/asc+mc+venus+neptune.jpg

[1] α/β συντομογραφία του (α+β)/2





Η Πανσέληνος αυτή πραγματοποιείτε στην 26 μοίρα του Λέοντα και στον άξονα 3ου – 9ου προδιαθέτοντας μας για επικοινωνία , μιας και ο κυβερνήτης της , ο Ήλιος βρίσκετε στον 3ο οίκο και στο Αέρινο ζώδιο του Υδροχόου σε σύνοδο με τον Ερμή , αλλά και για κάθε είδους αλλαγή τόσο στην καθημερινότητα μας , αλλάζοντας παραστάσεις , πραγματοποιώντας μικρές ή μεγάλες αποδράσεις , ή ανταλλάσοντας απλώς απόψεις με ανθρώπους διαφορετικούς από εμάς και από αυτούς που είχαμε μάθει να συναναστρεφόμαστε μέχρι στιγμής .  

Τα παραπάνω τονίζει και η παρουσία του Ωροσκόπου της Πανσελήνου στην 2η περίπου μοίρα του Τοξότη ωστόσο το τετράγωνο του Κρόνου με την Πανσέληνο καθιστά λίγο δύσκολες τις μέρες αυτές μιας και φέρνει εμπόδια και καθυστερήσεις κάνοντας ακόμα πιο πιεστικό το ήδη επιβαρυμένο αυτό διάστημα λόγο της ανάδρομης πορείας του Ερμή , ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην συγκεκριμένη Πανσέληνο . Αυτό σημαίνει πως όσο και να θέλουμε να κάνουμε πράγματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω ο Κρόνος σε τετράγωνο από τον 12ο οίκο της πανσελήνου μας κάνει να αισθανόμαστε κακόκεφοι , μελαγχολικοί και  χωρίς διάθεση .

Περισσότερο θα επηρεάσει  ‘’αρνητικά ‘’ τα ζώδια του σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους ) και ειδικότερα τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου όπως επίσης τους Τοξότες και τους Διδύμους του 1ου και 2ου δεκαημέρου  οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν ιδιαίτερα και την υγεία τους αυτό το διάστημα . 

Οι Ζυγοί και οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου θα αισθανθούν κυρίως τις ευεργετικές δράσεις της πανσελήνου ενώ οι Καρκίνοι και οι Ιχθείς θα έχουν μια τάση προς τη κυκλοθυμία τις μέρες αυτές .  


Καλή Πανσέληνο σε όλους . 
Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -