Posted by : Unknown



Οι δύο βασικές θεμελιώδεις ενέργειες ενός αστρολογικού Χάρτη είναι ο Ήλιος και η Σελήνη . Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτές τις δύο ενέργειες με το Γιν και το Γιανγκ που αποτελούν τις δύο πρωταρχικές κοσμικές αρχές του σύμπαντος .Ο μεν Ήλιος εκφράζει την ενεργό αρσενική αρχή , δηλαδή το Γιανγκ ενώ η Σελήνη την Γιν , παθητική ,θηλυκή πλευρά .

Η Σελήνη ως δορυφόρος της Γης είναι το πιο κοντινό ουράνιο σώμα σε αυτή παίζοντας σημαντικό ρόλο καθώς είναι εκείνη που ελέγχει τα θαλάσσια ύδατα , το υγρό στοιχείο γενικότερα και στο ανθρώπινο σώμα την ροή του αίματος γι αυτό και ο Σεληνιακός Κύκλος είναι συνδεδεμένος με τον έμμηνο γυναικείο κύκλο και την γονιμότητα .

Καθώς η Σελήνη διανέμει το φώς του Ηλίου όταν εκείνος δύει καταλαβαίνουν την σχέση που έχουν αυτά τα δύο ουράνια σώματα ως προς την διαμόρφωση της προσωπικότητας μας  .

Η Σελήνη κάνει έναν πλήρη κύκλο σε διάστημα 28 ημερών ενώ ανάλογα με την γωνιακή σχέση που σχηματίζει με τον Ήλιο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε και τις ανάλογες φάσεις της οι οποίες ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το πόσο ηλιακό φώς διανέμει η Σελήνη σε κάθε της φάση στη Γη.


Οι Φάσεις της Σελήνης είναι οχτώ (8) και διαιρώντας τον ζωδιακό κύκλο των 360 μοιρών με των αριθμό των φάσεων της, βρίσκουμε πως σε κάθε φάση η Σελήνη διανύει 45 μοίρες ή τρεισήμισι μέρες περίπου στο χρονικό διάστημα των 28 ημερών . Οι φάσεις αυτές έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά και επηρεάζουν την ζωή επάνω στον πλανήτη .  

Η Πρώτη Φάση της Σελήνης είναι η Νέα Σελήνη ( 0-45ο μοίρες ), New Moon , κατά την οποία βρίσκετε σε σύνοδο με τον Ήλιο άρα από την στιγμή που είναι αιχμάλωτη του Ηλίου ουσιαστικά δε μπορεί να καθρεφτίσει το φως του στη Γη βυθίζοντας τη νύχτα στο απόλυτο σκοτάδι . Μιας και η Σελήνη σχετίζετε με τη γονιμότητα ένας πολύ καλός τρόπος για να παρομοιάσεις τις φάσεις της είναι σε αντιστοιχία με τη σπορά και τη βλάστηση.Η Νέα Σελήνη είναι ο σπόρος που θάβετε και προετοιμάζετε να βλαστήσει .
Κατά την Αύξουσα Φάση , Μηνίσκος ( 45-90ο μοίρες ),Waxing Crescent  , o σπόρος ανασύρετε από το έδαφος λόγο της αρχικής ώθησης που δέχεται από το φως . Σε αυτή τη φάση ο σπόρος βρίσκετε σε διαδικασία ενδυνάμωσης ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καιρικές συνθήκες .
Προχωρώντας στην Τρίτη φάση που ονομάζεται Πρώτο Τέταρτο ( 90ο -135ο μοίρες ) , First Quarter , o σπόρος έχει περάσει την πρώτη φάση της επιβίωσης και αρχίζει να βγάζει ρίζες ενώ ξεπροβάλουν σιγά σιγά οι  βλαστοί , τα φύλλα και τα μπουμπούκια όσο πλησιάζει η Ημισέληνος.
 Κατά την τέταρτη φάση της Ημισελήνου ( 135ο -180ο μοίρες ), Gibbous ,  ο βλαστός πλέον επικεντρώνετε στον λόγο υπάρξεως του , μεγαλώνει ανθίζει και αρχίζει όσο προχωράει προς την Πανσέληνο να δίνει τους πρώτους καρπούς .
Με την πέμπτη φάση-Πανσέληνος (180ο -225 μοίρες) το έργο έχει αποπερατωθεί καθώς όμως η πανσέληνος εξελίσσεται σε διάστημα 45ο μοιρών οι καρποί αρχίζουν να ωριμάζουν οδηγώντας το στη φθίνουσα φάση .
Στη Φθίνουσα Φάση και 6η κατά σειρά (225ο -270 μοίρες ) , Waning Gibbous , ξεκινάει η συγκομιδή καθώς σκοπός της σποράς ή του φυτού είναι να δώσει καρπούς σε αυτούς της δώσανε λόγο ύπαρξης .
Κατά την διάρκεια της 7ης φάσης,  Τριών Τετάρτων  (270ο -315ο  μοίρες ) , Third Quarter , οι καρποί έχουν συλλεχθεί και μοιραστεί ενώ ότι έχει απομείνει από αυτούς αρχίζει και αποσυντίθεται. Ο Κύκλος έχει αρχίσει να φτάνει στο τέλος του .

Στην 8η και τελευταία φάση , Φθίνουσα ή Μηνίσκος ( 315ο -360ο μοίρες ) Balsamic , δεν υπάρχουν πια καρποί , έχουν πέσει όλοι κάτω στη γη , το φυτό ολοκλήρωσε την αποστολή του είναι έτοιμο να αναπαυτεί . Αυτή είναι η φάση της μετάβασης όπου ένας κύκλος κλείνει για να αρχίσει ένας νέος .

Όταν γεννιόμαστε, βρισκόμαστε  κάτω από την επιρροή μιας από των παραπάνω φάσεων της Σελήνης ενώ η κάθε φάση μας δίνει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά ως προσωπικότητες . Τεχνικά όπως είπαμε και παραπάνω αυτό καθορίζεται από την γωνιακή σχέση (σε μοίρες ) που έχει η Σελήνη από τον Ήλιο κατά τη στιγμή της γέννησης μας .

Χαρακτηριστικά ανάλογα σε ποια Σεληνιακή Φάση έχουμε γεννηθεί :

Νέα Σελήνη (0 - 45ο μοίρες ) :  Όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή της Νέας Σελήνης είναι αυθόρμητοι στις αντιδράσεις τους ενώ λόγο της έντονης παρορμητικότητας τους οι αποτυχίες στους στόχους τους είναι συνήθεις . Τα άτομα αυτά βλέπουν τη ζωή σα μια μεγάλη περιπέτεια με άπειρες δυνατότητες και ζουν με πάθος την κάθε τους στιγμή . Λόγο του ότι έχουν γεννηθεί κατά τη φάση την οποία η Σελήνη δεν εκπέμπει φως προς τη Γη  λειτουργούν κυρίως με το ένστικτο και τη διαίσθηση . Έχουν έντονη την ανάγκη για αυτογνωσία και αυτοπροσδιορισμό και προσπαθούν να το επιτύχουν μέσω της προσωπικής τους προβολής .

Αύξουσα Φάση (45ο -90ο μοίρες ) : Όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από αυτή τη Φάση της Σελήνης χαρακτηρίζονται από την ανάγκη να επιτύχουν πράγματα έτσι ώστε να ξεφύγουν από τις καταβολές του παρελθόντος . Προσπαθούν έτσι να φτιάξουν  μια νέα ταυτότητα για τους ίδιους η οποία θα τους επιτρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι από τα δεσμά που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν παρόλα αυτά όμως είναι άτομα που είναι πολύ στενά συναισθηματικά δεμένα με αυτό, γι αυτό και συνήθως αργούν να ανεξαρτητοποιηθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον . Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα αυτά να κατανοήσουν πως το πρώτο βήμα είναι και το πιο σημαντικό γι αυτό και η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνους είναι να αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται ώστε να επέλθει πιο γρήγορα η εξέλιξη τους .

Πρώτο Τέταρτο ( 90ο -135ο μοίρες ) : Τα άτομα που έχουν γεννηθεί με Σελήνη σε πρώτο τέταρτο είναι από εκείνα που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες . Το αίτημα αυτής της Σελήνης είναι η μετουσίωση της ενέργειας από αρνητική σε θετική μέσα από σκληρές δοκιμασίες που καλείτε να αντιμετωπίσει το άτομο  . Το να παίρνει δύσκολες αποφάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του ατόμου όπως επίσης η αναδόμηση και η δημιουργία νέων καταστάσεων ή δομών στη ζωή του  .Είναι οι τύποι των Ηρώων που σπεύδουν τελευταία στιγμή και μας σώζουν ή μας βγάζουν από μια δύσκολη κατάσταση γι αυτό και οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με παρεμφερή επαγγέλματα .  

Ημισέληνος ( 135ο -180ο μοίρες ): Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν γεννηθεί κατά την διάρκεια αυτής της φάσης έχουν μια έμφυτη τάση προς την τελειότητα . Το μυαλό του κοφτερό , αναλυτικό και έχουν ανάγκη να κατανοούν τους άλλους και τον κόσμο γύρο τους . Μέσα από την υπέρ ανάλυση καταφέρνουν να φτάνουν πάντα στην καρδιά του προβλήματος ενώ η βασική τους ανάγκη είναι να κατανοήσουν τον πραγματικό τους σκοπό στη ζωή . Είναι οι μαθητές που προσπαθούν να βρουν όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα τους αλλά δεν καλύπτονται με μια απλή απάντηση καθώς θέλουν να φτάνουν στον πυρήνα απ όπου όλα ξεκίνησαν προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κατανοήσουν το μυστήριο της ζωής .

Πανσέληνος (180ο -225 μοίρες): Όσοι γεννήθηκαν με Πανσέληνο είναι ιδεαλιστές και ξοδεύουν πολύ χρόνο για να βρουν το ιδεολογικό σύστημα που τους ταιριάζει ενώ όταν το βρουν ασχολούνται πολύ δυναμικά με αυτό . Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για τα άτομα αυτά γι αυτό και είναι πολύ προσεχτικοί στο τι λένε και τι κάνουν σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους . Είναι δύσκολο γι αυτούς να βρουν την ιδανική  σχέση ή τον / την ιδανική σύντροφο πάνω στη Γη γι αυτό και πολύ συχνά στέφονται προς εξιδανικευμένα πράγματα όπως η θρησκεία .

Φθίνουσα Φάση  (225ο -270 μοίρες ): To ζητούμενο γι αυτούς που έχουν γεννηθεί σε αυτή τη φάση είναι η επικοινωνία . Είναι αυτό που πιστεύουν και προσπαθούν να το μεταδώσουν σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούν . Μοιράζονται τις εμπειρίες τους με όλους . Τέτοιοι άνθρωποι είναι αυτοί που λέμε διδάσκαλους ή φιλόσοφους . Είναι πολύ καλοί σε επικοινωνιακά επαγγέλματα όπως συγγραφείς και δημοσιογράφοι .

Τρίτο Τέταρτο Σελήνης (270ο -315ο  μοίρες ) : Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή της συγκεκριμένης φάσης της Σελήνης δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο εδώ και στο τώρα δίνοντας συχνά την εντύπωση ότι ζουν σε έναν δικό τους κόσμο .  Χρειάζονται χώρο και χρόνο για να τα βρουν με τον εαυτό τους  γι αυτό και καλό είναι να μην πιέζονται από το περιβάλλον τους γιατί αντιδρούν πολύ έντονα ενάντια σε κάτι που το θεωρούν καταπίεση .


Φθίνουσα Φάση, Μηνίσκος , Balsamic ( 315ο -360ο μοίρες ) : Ουσιαστικά αυτή είναι η τελευταία φάση ενός Σεληνιακού κύκλου γι αυτό και τα άτομα που έχουν γεννηθεί κάτω από αυτή την φάση βιώνουν όλα τα γεγονότα στη ζωή τους με έναν καρμικό θα λέγαμε τρόπο μιας και προετοιμάζονται να εισέλθουν σε έναν νέο κύκλο . Έχουν έντονες ψυχικές ικανότητες ενώ σαν άνθρωποι είναι μοναχικοί . Η αποστολή τους είναι η μετάδοση της πραγματικής γνώσης ή του Σκοπού. 

Μαριάννα Μπατζέρη 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -