Posted by : Silversurfer



Εισαγωγή

Μια βασική μέθοδος πρόβλεψης στην κοσμική αστρολογία είναι εκείνη που κατά την είσοδο του Ηλίου στην 0 μοίρα των παρορμητικών καταστρώνει το ωροσκόπιο της στιγμής και με αυτόν τον τρόπο χωρίζει το έτος σε τέσσερα τρίμηνα . Τα δυο ωροσκόπια που έχουμε καταστρώσει είναι , το πρώτο για τις 21 Δεκεμβρίου 2012  για την στιγμή δηλαδή που ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερο και το δεύτερο για τις 20 Μαρτίου 2013 την στιγμή δηλαδή που εισέρχεται ο Ήλιος στον Κριό . Στα δυο αυτά ωροσκοπία υπάρχει ένας συνδυασμός γνωστός ως Yod , το αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνδυασμός αυτός επαναλαμβάνεται δυο φορές μέσα σε έξι μήνες  την πρώτη φορά σχηματίζεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και την δεύτερη φορά στις 20 Μαρτίου 2013 (!) συμπίπτει δηλαδή ακριβώς με τις δυο αυτές συμβολικές ημερομηνίες .  
 

Αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα


Κράτος και κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία

Κρόνος και Πλούτωνας σε αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο , ο Κρόνος βρίσκεται στο Σκορπιό ζώδιο που κυβερνά ο Πλούτωνας ενώ ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο  ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος . Ας προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε  τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός που αποτελεί και την βάση του σχηματισμού που εξετάζουμε .
Πρώτα απο όλα ας φέρουμε κατά νου ότι η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου  σύμβολο της κρατικής εξουσίας αλλά και θεσμών , το 2008 συνδυάστηκε με την χειρότερη οικονομική κρίση από το 1930 , από την εποχή δηλαδή της μεγάλης ύφεσης . Πλανήτης σκληρός εκ φύσεως με ανατρεπτικές ιδιότητες που κάποιες φορές θυμίζουν αυτές του Ουρανού ,ο Πλούτων ( δηλ. ο πλουτοκράτης) επιτίθεται σε κράτη μέσω των αγορών χρέους εδω και 4 χρόνια . Αυτά τα 4 χρόνια μέσω της κρίσης χρέους το κεφάλαιο έχει επιβάλει μια νέα δικτατορία , την δικτατορία των αγορών , καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις  με οδυνηρές συνέπειες για μεγάλα κοινωνικά στρώματα .

Η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό λοιπόν , πλανήτη που συμβολίζει τη θεσμισμένη ιεραρχία , στο ζώδιο των αγορών και τα κεφαλαίου  είναι πιθανόν να χαρακτηριστεί :

  1. Από περιορισμό και απώλεια κάθε μορφής κεφαλαίου .

  1. Από μια ευρείας έκταση παρέμβαση υπερεθνικών ή κρατικών θεσμών όπως είναι οι κεντρικές τράπεζες στις αγορές .

  1. Από συνεργασία κράτους και κεφαλαίου ώστε να καταστρατηγηθούν τα όποια κοινωνικά δικαιώματα έχουν απομείνει .


Όπως αποδείχτηκε από την πρόσφατη κρίση του 2008 στην Αμερική , όταν το σύστημα παλεύει για την επιβίωση του η λύση  είναι  ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών. Υπό αυτό το πρίσμα είναι αναμενόμενο στην Ευρώπη να δημιουργηθούν νέοι υπερεθνικοί μηχανισμοί ή θεσμοί που  με χρηματοοικονομικές αλχημείες θα συσφίξουν περαιτέρω τα συμφέροντα κρατών και κεφαλαίου ώστε το κόστος τελικά  και πάλι να μεταφερθεί στην κοινωνία .  

 

Το Yod  από άποψη κοσμοβιολογίας





Το Yod  ειναι ένας σχηματισμός που αποτελείτε πάντοτε από 3 σημεία ή πλανήτες , όπου ο πλανήτης η το σημείο που βρίσκεται στην κορυφή είναι σε όψη 150' μοιρών (Χιαστί) με τους 2 πλανήτες ή σημεία που αποτελούν την βάση και βρίσκονται σε όψη 60 μοιρών μεταξύ τους (Εξάγωνο) .
Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι όταν έχουμε 3 σημεία Α,Β,Γ σε ένα κύκλο και το Γ απέχει 150 μοίρες απο το Β και το Α τα οποία μεταξύ τους απέχουν 60 μοίρες  , τότε  το Α κάνει όψη 135 μοιρών στο μεσοδιάστημα  Β/Γ [(150/2)+60] το ίδιο συμβαίνει και με το σημείο Β και το μεσοδιάστημα Α/Γ αφού δεν αλλάζει κάτι στις αποστάσεις . Το μεσοδιάστημα των σημείων Α/Β που είναι σε απόσταση 60 μοιρών μεταξύ τους θα κάνει όψη 180 μοιρών (αντίθεση) με το σημείο Α αφού [(60/2)+150] .
Απο το σχηματισμό Yod  λοιπόν προκύπτουν οι εξής άξονες μεταξύ των 3 σημείων  :
  • Α/Β=Γ (180')
  • Α/Γ=Β (135')
  • Β/Γ=Α (135')

Στοιχεία για  τους συνδυασμούς

Οι πλανήτες που συμμετέχουν στο συνδυασμό είναι : Ο Δίας , ο Κρόνος και ο Πλούτωνας οι τρεις αυτοί  πλανήτες μεταξύ τους συνθέτουν τους παρακάτω άξονες .


  1. Κρόνος / Πλούτωνας
  2. Δίας / Κρόνος
  3. Δίας / Πλούτωνας 

  1. Ο πρώτος άξονας είναι από τους πιο σκληρούς που υπάρχουν συνδέεται με ομαδικό περιορισμό - στέρηση ελευθεριών   , στον συνδυασμό συμμετέχει ο Δίας με αντίθεση . Η όποια ευμενής επιρροή  από τη συμμετοχή του Δια αυτόματος ακυρώνεται πρώτον λόγο της φύσης του άξονα και δεύτερον λόγο της αρνητικής θέσης που βρίσκεται ο Δίας στο ζωδιακό σε σχέση με τους άλλους δυο πλανήτες , ωστόσο η ερμηνεία " Τυχερή αλλαγή μέσα από έναν πολύ αργό χωρισμό " θα μπορούσε να είναι δόκιμη .


  1. Σχετικά με τον δεύτερο άξονα  όσοι έχουν ασχοληθεί με την κοσμική αστρολογία γνωρίζουν οτι Δίας - Κρονος έχουν ιδιαίτερη σημασία στα κοσμικά γεγονότα καθώς ο συνοδικός τους κύκλος περίπου 20 χρόνια θεωρείτε  ότι φέρνει σημαντικές αλλαγές σε πολιτικό - κοσμικό επίπεδο , στο Σ.Κ.Ε του Έμπερντιν  υπάρχει μια σημείωση στις παρατηρήσεις η οποία λέει " Σε μερικές περιπτώσεις ο συνδυασμός Πλούτωνας = Δίας / Κρόνος οδηγεί σε αναγκαστική αλλαγή μέσω περιορισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πολιτική κατάσταση του τόπου ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο συνδυασμός . " . Νομική εμπλοκή .



  1. Ο τρίτος άξονας , είναι άξονας φήμης αλλά πολύ περισσότερο είναι ένας " Οικονομικός " άξονας που συνδέεται με κερδοσκοπία και κεφάλαιο . Απώλειες μέσω του κράτους – διαμέσου νομικών διαδικασιών . 

Eνδεικτική Βιβλιογραφία


Reinhold Ebertin :
Transits
Σ.Κ.Ε
Alfred Witte :
Rules for planetary pictures



{ 1 σχόλια... read them below or add one }

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -