Posted by : Silversurfer



 


Λίγα λόγια για την μέθοδο



Η μέθοδος του Arc Transform πρωτοεισήχθη από τον Άγγλο αστρολόγο   James Williamsen . Είναι μια μέθοδος που εντάσσεται στις αρμoνικές , ωστόσο η διαδικασία προσέγγισης της , είναι αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με τις “παραδοσιακές” αρμονικές . Eνώ στον αρμονικό χάρτη υπολογίζουμε το ωροσκόπιο σε σχέση με κάποια αρμονική 4η 5η 6η 8η 16η κτλ  στο AT υπολογίζουμε σε ποια αρμονική ένας συνδυασμός δυο ή περισσότερων  πλανητών βρίσκεται σε σύνοδο .
Η μέθοδος υπολογισμού είναι σχετικά απλή , υπολογίζουμε την διαφορά σε μοίρες κύκλου που έχουν 2 πλανήτες  μεταξύ τους , στη συνέχεια διαιρούμε το 360 με τη διαφορά  οπού μας δίνει τον αρμονικό παράγοντα ( Harmonic Factor ) και τέλος αφού έχουμε βρει τον αρμονικό παράγοντα ακoλουθούμε τη διαδικασία όπως στους “ κανονικούς ” αρμονικούς χάρτες . Ένα παράδειγμα :   Έστω ότι ο ήλιος μας είναι στην 0 του Ζυγού και η Σελήνη στην 0 του Καρκίνου για να υπολογίσουμε το Arc Transform σε ποια αρμονική δηλαδή ήλιος και σελήνη βρίσκονται σε σύνοδο κάνουμε τις εξής πράξης
Ήλιος =  180 μοίρες  Σελήνη = 90 μοίρες 360/(180-90) = 4η αρμονική
Στη συνέχεια υπολογίζουμε την 4η αρμονική όπως ξέρουμε .



Κλασματική αστρολογία , ένα παράθυρο στο χάος.


Δουλεύοντας κάποιος με το ΑΤ χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικός και αυτό γιατί καθώς οι αρμονικές εκφράζονται ως κλάσματα καμία όψη δεν είναι ίδια , για παράδειγμα ένα “τετράγωνο” μεταξύ 2 πλανητών στο ΑΤ θα εκφραστή ως κλάσμα π.χ 3.9486682013676 , επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι μια διαφορά 0,10’’ εάν πολλαπλασιαστεί με κάποια “μεγάλη” αρμονική μπορεί να δώσει μεγάλες διαφορές σε  κάποιο ΑΤ .
Ένα παράδειγμα νεογέννητων διδύμων  :
Το παράδειγμα αποσκοπεί στο να γίνει κατανοητή η χαοτική διάσταση του ΑΤ . Η υπόθεση που εξετάζουμε είναι αυτή ενός ζεύγους νεογέννητων διδύμων  που έχουν γεννηθεί με μόλις δυο λεπτά της ώρας διαφορά . Το ένα από τα δυο μωρά γεννήθηκε με πρόβλημα στα πόδια . Οι δυο χάρτες είναι  φαινομενικά ίδιοι με μοναδική διαφορά 0,24 και 0,28 λεπτά σε ωροσκόπο και μεσουράνημα αντίστοιχα . Παρατηρώντας κάποιος τους ΑΤ  χάρτες Ερμή/Άρη θα διαπιστώσει ότι είναι άσχετοι μεταξύ τους και αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για σύνοδο  , σε ένα ΑΤ χάρτη όσο πιο κοντά βρίσκονται δυο πλανήτες τόσο μεγαλύτερος είναι ο αρμονικός παράγοντας , στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο ένας χάρτης είναι 1022 αρμονική περίπου και ο άλλος στην 1018 , κατά τα άλλα οι πλανήτες είναι σε σύνοδο ιδιομοιριας μεταξύ τους στην 1η αρμονική . 
 







Βλέπουμε λοιπόν πως ένας φαινομενικά ίδιος συνδυασμός (Ερμή-Αρη) με διαφοροποίηση 2 λεπτών της ώρας που δεν πιάνει καν το αστρολογικό πρόγραμμα σε επίπεδο μοιρών στη συγκεκριμένη σύνοδο ,  μπορεί να διαφοροποίηση καθοριστικά 2 φαινομενικά ίδιους χάρτες μεταξύ τους .



H δικαίωση του Α.Witte - συμμετρικές εικόνες και Αrc Transform




Το AT θα μπορούσε να είναι η θεωρητική βάση των μεσοδιαστημάτων και της συμμετρικής αστρολογίας . Στο βιβλίο Handbook of Techniques for the Hamburg School των Udo Rudolf & Ruth Brummund σελ.59 βρίσκουμε μια εξίσωση περά από τις δυο πολύ γνώριμες (α/β=χ και α/β=χ/ψ)  σε όσους χρησιμοποιούν μεσοδιαστήματα που φαίνεται να επαληθεύονται αλγεβρικά από το ΑΤ . Συνοπτικά οι εξισώσεις:

  1.       (α+β)/2=χ
  2.       (α+β)/2=(χ+ψ)/2
  3.         α-β=χ-ψ  
Το ΑΤ εξηγεί  την μηχανική των μεσοδιαστημάτων .
1.     
  1. Για κάθε κατευθείαν (direct) μεσοδιάστημα (α+β)/2=χ ισχύει ότι   , α-χ=β-χ , AT--> (α,χ)= AT-->(β,χ) , το χ απέχει εξίσου από α & β συνεπώς στο AT γίνεται τριπλή σύνοδος α,β,χ  
  2.  Για κάθε κατευθείαν (direct) μεσοδιάστημα (α+β)/2=(χ+ψ)/2 ισχύει ότι  , ΑΤ--> (α,ψ) = (β,χ) , ΑΤ--> (β,ψ)=(α,χ) , σχηματίζονται 4 χάρτες ΑΤ με τους άνω συνδυασμούς . 
  3.  Για κάθε εξίσωση α-β=χ-ψ ισχύει ότι  , ΑΤ--> (α,β) = ΑΤ--> (χ,ψ)

Παραδείγματα - Εφαρμογή :
Joseph Goebbels  :
1.
H1 : Αφροδίτη / Πλούτωνας = Αsc , AT --> Αφροδίτη / Αsc = AT --> Πλούτωνας / Αsc

 
 
2.  Asc/Mc = Ποσειδώνας / Πλούτωνας ,   AT--> Πλούτωνας/ Αsc = AT--> Ποσειδώνας/Mc , AT--> Πλούτωνας/ Mc = AT--> Ποσειδώνας/Asc
 



 

3 Asc –Mc  = Αφροδίτη – Ποσειδώνας , ΑΤ-->Asc /Mc = ΑΤ--> Αφροδίτη – Ποσειδώνας .



Συνοψίζοντας λοιπόν να πούμε ότι :



  • Στο ΑΤ οι αρμονικές εκφράζονται ως κλάσματα καμία όψη δεν είναι ίδια .
  • Σε ένα ΑΤ χάρτη όσο πιο κοντά βρίσκονται δυο πλανήτες τόσο μεγαλύτερος είναι ο αρμονικός παράγοντας .
  • Ένας φαινομενικά ίδιος συνδυασμός μπορεί να διαφοροποίηση καθοριστικά 2 φαινομενικά ίδιους χάρτες μεταξύ τους . Εάν θεωρήσουμε τους γενέθλιους χάρτες ως εναρκτήριο σημείο 0 , τότε αρχικές συνθήκες όμοιες  πολύ πιθανό να μην υπάρχουν , ακόμη και σε δίδυμα .
  • Το ΑΤ  επιβεβαιώνει τη θεωρία των μεσοδιαστημάτων και απαντά σε ερωτήσεις όπως π.χ τι βρίσκεται ανάμεσα στους 2 πλάνητες .


    Ότι και να πιστεύει κανείς για τη συγκεκριμένη μέθοδο το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αρμονικές άνοιξαν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της αστρολογικής γνώσης . Το ερώτημα είναι : είναι δυνατή η πρόβλεψη με βάση αυτά τα δεδομένα ;
     

{ 1 σχόλια... read them below or add one }

  1. http://cosmo-code.blogspot.nl/2012/12/sigmund-freud-exploring-unconscious.html

    Λοιπόν...πολύ καλό το άρθρο σου φίλε Μανώλη, δείχνει ξεκάθαρα οτι το κατέχεις πολύ καλά το ζήτημα τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

    Απο εκεί και πέρα εγώ θα σε ενθαρρύνω να συνεχίσεις την έρευνα σου πάνω στη συγκεκριμένη μέθοδο και απλά θα σου επιστήσω την προσοχή πάνω σε κάποια ζητήματα που πρόσεξα στο άρθρο σου και τα οποία με προβλημάτισαν.

    Στο πρώτο παραδειγμα με τα δίδυμα το ένα εκ των οποίων γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα στο πόδι ενω το άλλο όχι...Παρατήρησα ότι οι ώρες γέννησης των διδύμων έχουν καταχωρηθεί με ακρίβεια δευτερολευτου. Υποθέτω ότι κάποιος βρήκε κάποιο τρόπο και κατάφερε να κάνει μια τόσο ακριβή καταγραφή ωρών γεννήσεως, δεν αμφιβάλλω γιαυτο αν και κάπου αναρρωτιέμαι με ποιό κριτήριο καταγράφηκε η συγκεκριμένη στιγμή ως ώρα γέννησης...

    Το ζήτημα ωστόσο ειναι ότι παρά την ακριβέσταστη καταγραφή των ωρών γεννήσεων μια ελάχιστη διαφορά στους υπολογισμούς μεταξύ των αστρολογικών μας προγραμμάτων είχε ως αποτέλεσμα οι arc transform χάρτες που λαμβάνω απο το δικό μου πρόγραμμα να μην έχουν καμμιά σχέση με αυτους που δίνεις στο άρθρο σου. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν μιλάμε για την 1000+ αρμονική όπου ακόμα και η απειροελάχιστη διαφορα ενός λεπτού της μοίρας στο γενέθλιο αποκτά γιγαντιαίες διαστάσεις στον παραγωμενο αρμονικό χάρτη. Το ζήτημα ωστόσο παραμένει....Θεωρητικά καταλαβαινω αυτό που θες να πείς ότι δηλ ο Έρμης/Αρης arc transform chart μπορεί να παρουσιάζει τη συγεκριμένη γενέθλιο σύνοδο σε κάποιο καίριο σημείο (πχ σε συνοδο με τον ωροσκοπο όπως φαίνεται στο χάρτη σου) στη περίπτωση του παιδιού με το πρόβλημα, και σε μια ουδέτερη/αδιάφορη θέση σε εκείνη του υγιούς παιδιού. Στην πράξη ωστόσο ακόμα και αν μου έδινες δέκα παρόμοιες περιπτωσεις όπου το το Ερμης/Αρης arc trans chart έδινε παρομοια αποτελέσματα εγώ δεν θα μπορούσα ούτε να τα επιβεβαιώσω ούτε να τα διαψευσω αφού θα ειχα διαφορετικά δεδομένα στα χέρια μου.

    Στο δευτερο παράδειγμα σου αυτο του Goebbels... αυτό που θα ήθελα να ακούσω είναι καταρχήν ποια είναι τα κριτήρια μέσα απο τα οποία επιλέγουμε ποια ζευγη arc transform charts θα εξετάσουμε. Υπάρχουν δεκάδες πιθανοί arc transform συνδυασμοί...τους εξετάζεις ολους ένα προς ένα ; Στις κοινές αρμονικές πχ ξέρεις εκ των προτέρων οτι κάποιες πολύ συγκεκριμένες αρμονικές ( η 4η ή η 5η πχ) κατέχουν πάντα ιδιαιτερη σημαντικότητα σε σχέση με κάποιες άλλες που μπορουν πολύ απλά να παραβλεφθούν. Ξέρεις το μεγάλο ζητημα στην ανάλυση ενος χάρτη δεν είναι να προσθέτεις επιπλέον παράγοντες ερμηνείας αλλά να "ζυγίζεις" και να αφαιρείς αυτούς ακριβως που πρέπει..διατηρώντας αποκλειστικά αυτούς και μόνο αυτους που με το ειδικο τους βάρος "ξεκλειδώνουν" το χάρτη σου.

    Αυτο που θα ήθελα λοιπόν να ακούσω είναι το εξής : ποιά είναι η χρησιμότητα ενός arc transform chart στην ερμηνεία ενός χάρτη; Στο παράδειγμα σου, ποια ειναι εκείνα τα επιπρόσθετα στοιχεία που αντλείς απο την εξέταση πχ του Asc/Pluto arc transform arc τα οποία διαφωτίζουν μια πλευρά της "προσωπικότητας/ψυχοδομής Goebbels" και τα οποία με την χρήση αποκλειστικά και μόνο των κλασσικών μεθόδων ερμηνείας παραμένουν "σκοτεινά".

    Σε σχέση με τις εξισώσεις που παραθέτεις και τη σύνδεση ανάμεσα στη θεωρία των μεσοδιαστημάτων και σε αυτή του arc transform. Πιθανόν να έχεις δίκιο και πράγματι με όρους μαθηματικών η μια θεωρία να αποτελεί την "αποδεικτική" βάση της άλλης θεωρίας.

    αυτά προς το παρόν. Καλή συνέχεια στην έρευνα σου, θα σε παρακολουθώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -