Posted by : Unknown

Κατά την μυθολογία η Αθηνά ήταν η αγαπημένη κόρη του Δία αλλά και μια από τις πιο αγαπημένες θεές των αρχαίων Ελλήνων.
Ήταν όμορφη, γενναία αλλά και σοφή έτσι ήταν φυσικό να τη λατρεύουν οι Έλληνες γιατί ενσάρκωνε τα ιδανικά της φυλής τους. Τη γενναιότητα και τη φρόνηση.






Η Βασίλισσα του πολέμου και των πολεμιστών ήταν η Αρχή της Δημιουργικής Νοημοσύνης.

Στην αστρολογία η Αθηνά (Pallas) όπως και στην μυθολογία αντιπροσωπεύει την θεία γνώση – την φρόνηση – την θηλυκή έκφραση του θείου Νου και την κατανόηση!!! – Bγήκε από το κεφάλι του Δία και ήταν η μόνη Ολύμπια Θεά που γεννήθηκε χωρίς μητέρα-
Επίσης έχει να κάνει με τους δεσμούς που ενώνουν μια κόρη και έναν πατέρα και τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς επίσης και τις αιμομικτικές και καταχρηστικές σχέσεις οι οποίες προέρχονται από μια δυσαναλογία δυνάμεων η οποία πρέπει να ισορροπηθεί.

Αθήνα – η σοφή , θηλυκή πολεμίστρια δίνει την κατεύθυνση στις προσπάθειες των γυναικών για να απαλλαχθούν από την καταπιεστική κυριαρχία των ανδρών.


Η Αθηνά στα Ζώδια

Pallas είναι το ρωμαϊκό όνομα για την ελληνική θεά Αθηνά. Δείχνει την ικανότητά μας ως προς την αναγνώριση των πρότυπων, την ικανότητα να παίρνουμε τα μέτρα μας( να είμαστε σε ετοιμότητα) και να μπορούμε να οργανώνουμε τα πράγματα.

Η Αθηνά στα ζώδια δείχνει με ποιόν τρόπο σας αρέσει λύνεται τα προβλήματα στην ζωή σας καθώς και κατά πόσο μπορείτε να αναγνωρίσετε τους στόχους και τα σχέδια των άλλων.

Στον Κριό
Η Αθηνά στον Κριό δεν χάνει καθόλου τον χρόνο της, μπαίνει κατευθείαν στην ουσία του θέματος. Εάν το πρόβλημα χρειάζεται μια γρήγορη και δυναμική λύση είσαστε το κατάλληλο άτομο για να το κάνει ειδικά αν έχει να κάνει με κάποιο είδος ανταγωνισμού. Ο Κριός είναι πρωτοπόρος και το να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή είναι κάτι για το οποίο έχει γεννηθεί να κάνει.

Στον Ταύρο
Αν κάποιο πρόβλημα χρειάζεται μακρά μελέτη και διαχείριση για να επιλυθεί τότε η Αθήνα στον Ταύρο είναι η ιδανική για να το κάνει .Η Αθηνά στο ζώδιο του ταύρου έχει την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας έναν στόχο – μια στρατηγική !!! Αν την ταΐσετε καλά κι όλας θα αυξηθούν οι ικανότητες της κρίσης της.

Σους Διδύμους
Η Αθηνά στο ζώδιο των διδύμων μπορεί να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Βαριέται απίστευτα όταν δεν έχει καμιά ντουζίνα με σχέδια να φέρει εις πέρας και φυσικά να ακονίσει το μυαλό της. Με ιδιαίτερο ταλέντο και επιδεξιότητα στην στρατηγική των λέξεων και της γλώσσας γενικότερα.

Στον Καρκίνο
Εδώ η Αθηνά στρέφει το ενδιαφέρον της για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις συναισθηματικές ανησυχίες και γενικά τα εσωτερικά προβλήματα . Η ενασχόληση με τα παιδιά είναι ένας τομέας που μπορεί να ανταπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία αφού θα μπορέσει να προβάλει το μητρικό της ένστικτο.

Στον Λέοντα
Ώρα για παράσταση. Η Αθηνά στο ζώδιο του Λέοντα λειτουργεί πολύ δημιουργικά και ευνοεί την ενασχόληση με τις τέχνες. Προσοχή χρειάζεται ως προς τον χειρισμό των καταστάσεων γιατί το άτομο τείνει να δραματοποιεί ότι γίνετε γύρω του με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.



Στην Παρθένο
Στο ζώδιο της Παρθένου η Αθηνά χαρίζει στο άτομο την ικανότητα να εμβαθύνει στην λεπτομέρεια των πραγμάτων. Δίνει εξαιρετική αναλυτική ικανότητα και ευνοεί την ενασχόληση με επαγγέλματα όπου πρέπει να δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα με ακρίβεια.

Στον Ζυγό
Τα άτομα με την Αθηνά στον Ζυγό έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα πρότυπα στην κοινωνική τους διάσταση, καθώς επίσης είναι πολύ επιδέξια και στον χειρισμό των κοινωνικών προβλημάτων γιαυτό και ένα επάγγελμα όπως διπλωμάτης θα ήταν το ιδανικό για την Αθηνά τοποθετημένη σε αυτό το ζώδιο. Το ίδιο καλά όμως μπορεί να ασχοληθεί και με τον χώρο της ομορφιάς, και την καλλιτεχνία γενικότερα.

Στον Σκορπιό
Μια πολύ καλή θέση της Αθηνάς για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την ιατρική, την κατασκοπία, τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου αλλά καθώς στον Πλούτωνα ο οποίος κυβερνάει αυτό το ζώδιο αρέσει να δρά υπόγειος και να πλουτίζει ευνοεί και την ένταξη του ατόμου σε ομάδες που δεν έχουν και τόσο ξεκάθαρους τρόπους απόκτησης χρημάτων. Τα άτομα βέβαιο με την Αθηνά στον Σκορπιό είναι άξια στην επίλυση προβλημάτων και μάλιστα έχουν και κάποια εμμονή σε αυτό αρκεί η λύση να μην είναι προφανείς και να χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό.

Στον Τοξότη
H Αθηνά στο ζώδιο του Τοξότη είναι γεννημένη για μεγαλόπνοα σχέδια . Δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να ασχοληθεί με καθημερινά πράγματα. H Διάνοια , και η ενασχόληση με ανώτερα πράγματα σε όλα τα επίπεδα την χαρακτηρίζουν , σαν άτομα δε είναι φευγάτα και κυριολεκτικά και μεταφορικά.


Στον Αιγόκερο
Μια πολύ καλή θέση για να οργανώνει τα πράγματα και να τα κάνει πιο αποτελεσματικά και λειτουργικά καθώς δεν της αρέσει η προχειρότητα και την ενδιαφέρει πολύ πώς θα βγει η εικόνα της προς τα έξω . Οι επιδιώξεις της θα είναι πάντα υλιστικές και αποδίδει καλύτερα σε ότι έχει να κάνει με πρακτικά θέματα.

Στον Υδροχόο
Όσοι έχουν την Αθηνά στο ζώδιο του υδροχόου μπορούν να λύνουν και τα πιο δύσκολα προβλήματα με τρόπο πρωτοποριακό . Τα σχέδια που κάνει τις περισσότερες φορές φαντάζουν τρελά ωστόσο δεν στερούνται εξυπνάδας , ίσα ίσα είναι αφυέστατα .

Στους Ιχθύες
Αν και οι υπόλοιποι παράγοντες το χάρτη συνηγορούν τότε θα μπορούσε να δώσει εξαίρετους καλλιτέχνες ή την διάκριση σε επαγγέλματα που χρειάζονται μεγάλη φαντασία. Βέβαια χρειάζεται λίγη προσοχή για να μην εγκλωβιστούν αυτά τα άτομα στην φαντασία τους αλλά να τολμήσουν να κάνουν πράξη αυτό το ταλέντο.

{ 2 σχόλια... read them below or Comment }

  1. Οι καλες προσπαθειες πρεπει να εχουν την ανταμοιβη τους, και το δημοσιευμα ειναι λιτο και καλο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα παιδιά!!
    ελάτε αν θέλετε να δηλώσετε το ζώδιό σας στην μάχη που γίνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -