Posted by : Silversurfer


Το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις καιρικές και κλιματικές παραμέτρους στην Αυστραλία και άλλες χώρες στα δύο ημισφαίρια του πλανήτη. Σύμφωνα με μια μελέτη οι ξηρασίες σχετίζονται με τις φάσεις του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και όχι με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η μελέτη χρησιμοποιεί στοιχεία από το 1876 έως σήμερα για να εξετάσει την αντιστοιχία μεταξύ των ηλιακών κύκλων και τις ακραίες βροχοπτώσεις στην Αυστραλία.
Το μαγνητικό πεδίο του ήλιου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις καιρικές και κλιματικές παραμέτρους στην Αυστραλία και άλλες χώρες της ημισφαίρια του πλανήτη. Έτσι ο κύκλος του Ήλιου μπορεί να προβλέψει τις διακυμάνσεις των βροχοπτώσεων
Οι ερευνητές διαπίστωσαν λοιπόν ότι ο Δείκτης Νότιας Ταλάντωσης (SOI) - το βασικό εργαλείο για την πρόβλεψη των διακυμάνσεων των παγκόσμιων και ωκεάνειων ρευμάτων - καθώς και οι διακυμάνσεις των βροχοπτώσεων, όπως καταγράφονται κατά την τελευταία δεκαετία είναι παρόμοιες με εκείνες της δεκαετίας 1914 -1924.

Ο Robert Baker από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Νέας Αγγλίας στην Αυστραλία, εξηγεί, "Η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαγνητικών πεδίων του Ήλιου και της Γης, η πρόσπτωση της υπεριώδους ακτινοβολίας πάνω από τον Τροπικό Ειρηνικό, και οι αλλαγές στις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας ανάλογα με τις νεφοκαλύψεις - θα μπορούσαν όλα αυτά να συμβάλουν στην εξήγηση των σημαντικών αλλαγών στο Δείκτη Νότιας Ταλάντωσης (SOI) από τις διακυμάνσεις του ηλιακού κύκλου. Αν οι ηλιακοί κύκλοι συνεχίσουν να δείχνουν σχετικές τιμές με τα κλιματικά μοτίβα, υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν πιο ακριβείς προβλέψεις για το 2010 και ενδεχομένως και πέρα αυτού. "

Ο συσχετισμός SOI και ηλιακών διακυμάνσεων έχει ερευνηθεί πρόσφατα λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος για τη σχέση μεταξύ των κύκλων του Ήλιου και του κλίματος. Η ηλιακή εφαρμογή προσφέρει την δυνατότητα για μακροχρόνιες προβλέψεις της συμπεριφοράς του SOI και των συναφών διακυμάνσεων των βροχοπτώσεων, επειδή η σχεδόν περιοδικότητα στην ηλιακή δραστηριότητα οδηγεί σε ένα αναμενόμενο κύκλο καταστάσεων και φάσεων, που δεν είναι τυχαία γεγονότα.

Και ο Baker προσθέτει, "Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε ουσιαστικά να οδηγήσει σε πρόγνωση του καιρού από μήνες έως και δεκαετίες πριν. Θα πρέπει να οδηγεί σε πολύ καλύτερη μακροπρόθεσμη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής και των υδάτινων πόρων, σε περιοχές όπου η βροχόπτωση συσχετίζεται με γεγονότα όπως το SOI και Ελ Νίνιο".

Πηγή: ScienceDaily

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -