Posted by : Unknown


Απο την εισήγηση που έγινε στην Ημερίδα των ΄΄Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος΄΄ με θέμα ΄΄η Εσωτερική Πλευρά της Αστρολογίας΄΄ 

Όταν ακούμε τον όρο Αστρολογία το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στις προβλέψεις , θα πάει καλά η δουλειά μου , θα πάνε καλά τα οικονομικά μου , πότε θα παντρευτώ… ρωτάνε συνήθως οι γυναίκες… και άλλα τέτοια απλά ή πιο σύνθετα καθημερινά πράγματα με τα οποία η Αστρολογία ασχολείται .  

Η Αστρολογία μπορεί ωστόσο να προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα στον άνθρωπο , η μεγαλύτερη προσφορά όμως στην Ανθρωπότητα ως σύνολο είναι η Γνώση και στον Άνθρωπο ως μονάδα , το Γνώθι Σ΄Αυτόν .




Η Γνώση είναι η Πρώτη Κινητήρια Δύναμη του Νοήμονος Σύμπαντος . Είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε για να υπάρχουμε μιας και όποιος δεν γνωρίζει πώς να γίνει πλούσιος , δε θα γίνει πλούσιος και όποιος δεν γνωρίζει πώς να γίνει καλός , δεν γίνετε καλός . Η Γνώσης είναι ανάλογη με την Ύπαρξη , και , όπως ο Κάντ παρατήρησε στη Φιλοσοφία, η Γνώση ταυτίζεται με την Ύπαρξη . Όπως μας λέει επίσης ο Ελιφά Λεβί , η Γνώση είναι η κλίμακα της Αξίας και της Δύναμης , όμως η πρώτη από τις απαραίτητες γνώσεις είναι η γνώση του εαυτού μας , ακολουθεί η έρευνα των θετικών επιστημών , κατόπιν της Φύσης και μετά της Ιστορίας . Από τις προπαρασκευαστικές αυτές μελέτες θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία της Φιλοσοφίας . 

Η Αστρολογία ανήκει στο πεδίο εκείνο των  Επιστημών που ονομάζονται Απόκρυφες Επιστήμες γι αυτό ακόμα και σήμερα παρ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει η Αστρολογία δεν αναγνωρίζετε , επίσημα τουλάχιστον , από τις Επιστημονικές Κοινότητες είτε των Θετικών είτε των Ανθρωπιστικών Πεδίων .

Ακόμα και η σύνδεση της Αστρολογίας με την Φιλοσοφία , παρ όλο που τη συναντάμε παντού σε όλα τα Αρχαία κείμενα, όπως για παράδειγμα στα κείμενα του Πλάτωνα , σήμερα μοιάζει με ιεροσυλία . Ο λόγος βέβαια είναι απλός και …. Κατανοητός, και δεν είναι άλλος από τον σφετερισμό και την εκμετάλλευση της πανάρχαιας και ιερής αυτής Επιστήμης από διάφορους στο βωμό του εύκολου και γρήγορου κέρδους . Έτσι η Αστρολογία κατάντησε από Επιστήμη των Σοφών σε μια κομπογιαννίτικη Τέχνη  .

 Οι άνθρωποι όμως αυτοί που έφεραν την Αστρολογία και τις Απόκρυφες Επιστήμες σε αυτό το σημείο δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους γίνετε , έχουν πλήρη Άγνοια και καμία Γνώση μιας και η Φιλαργυρία τους,  τους έκανε δούλους εκείνου του οποίου έγινε για να μας υπηρετεί . Η Άγνοια είναι η αιτία όλων των Σφαλμάτων , όλων των εγκλημάτων και όλων των κακών που ταλανίζουν το ανθρώπινο γένος γι αυτό και κάθε κατάχρηση προκύπτει λόγο Άγνοιας  .

Τι είναι όμως η Αστρολογία και που αποσκοπεί σε Προσωπικό -  Εσωτερικό Επίπεδο ;
Σε προσωπικό επίπεδο η Αστρολογία αποσκοπεί στο να καταλάβει ο άνθρωπος ποιος είναι (;) , γιατί κάποια πράγματα του συμβαίνουν την δεδομένη χρονική στιγμή (; ) και τι θέλει να του πει όλη αυτή η διαδικασία . 

Ποιος είμαι λοιπόν ;
Ο Ηράκλειτος έλεγε πως ο χαρακτήρας μας είναι και το πεπρωμένο μας άρα η αστρολογία μέσω της αυτογνωσίας μας δείχνει , τρόπον τινά , το μέλλον μας .

Γιατί λοιπόν κάποια πράγματα συμβαίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή ;
Γιατί ο Άνθρωπος ως κοσμικό Ον με βάση τις Κοσμικές και Αστρικές ενέργειες που δέχτηκε κατά την ημέρα και ώρα της Γέννησης του σε  συγκριμένο τόπο ( Ωροσκόπιο )  φέρει μια ειδική ενέργεια , την αιθερική του ενέργεια , η οποία αλληλεπιδρά συνεχώς τόσο με τις ενέργειες των άλλων ανθρώπων που συναναστρέφετε όσο και με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοσμικές ενέργειες 
.
Η Αστρολογία λοιπόν είναι η μελέτη του Αιθερικού μας Σώματος μιας και κινείται στα αιθερικά σημεία του αιθερικοφυσικού μας κόσμου γι αυτο και υπάγετε στις μαντικές επιστήμες . Τα ωροσκόπια είναι αποδείξεις των εσωτερικών καταστάσεων του αιθερικού κορμιού μας που περιέχει το εκμαγείο που θα μας παρουσιάσει στη φυσική ζωή , όλες τις φάσεις των γεγονότων που θα μας βρουν . Ευχάριστα ή δυσάρεστα, πλούσια ή φτωχά , φιλίες και έχθρες , υγεία ή αρρώστιες που όλα αυτά προέρχονται από το γνωστό μας νόμο της ανταποδοτικής δικαιοσύνης ή αλλιώς Κάρμα .

Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνουμε εύκολα για ποιον λόγο η Αστρολογία εμπίπτει αναγκαστικά στις Αποκρυφιστικές Επιστήμες και την Εσωτερική Φιλοσοφία  και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που τη βρίσκουμε να δομή όλα τα παραπάνω συστήματα ακόμα δε και κάποια θρησκευτικά, μιας και με τον όρο αποκρυφισμός εννοούμε την επιστήμη εκείνη που μας μαθαίνει ό,τι στον κόσμο μας ακόμα δεν είναι φανερό αλλά βρίσκεται κρυμμένο πάνω και πέραν από τις δυνατότητες των πέντε αισθήσεων μας .

Η Αστρολογία είναι ένα πολύτιμο κλειδί το οποίο ξεκλειδώνει την πόρτα που ορθώνεται ανάμεσα στον μικρόκοσμο και στον μακρόκοσμο , στον άνθρωπο και το Σύμπαν . Είναι όμως ένα Απόκρυφο κλειδί . Φανταστείτε να είχαμε όλοι μας όλα τα κλειδιά για να μπορούμε να ξεκλειδώνουμε όλες τις πόρτες και να μαθαίνουμε όλα τα μυστικά του σύμπαντος ;

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι διαπέρασης των φραγμάτων του Αποκρυφισμού . Αλλά ο μόνος Αλάθητος και πετυχημένος τρόπος είναι η κλίση του ανθρώπου , η ωριμότητα του και η στροφή του στα επέκεινα , η έρευνα του στις αποκρυφιστικές περιοχές των ανθρώπινων ελπίδων .

Σημαντικό ρόλο, για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό, παίζουν οι εσωτερικοί μας πλανήτες , ο Ερμής και η Αφροδίτη γι αυτό και η όλη διαδικασία θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε τα πολύτιμα αντικείμενα μας από τη θυρίδα της τράπεζας . Για λόγους ασφαλείας έχουμε ένα κλειδί εμείς και ένα ο υπάλληλος της τράπεζας .

Η Αφροδίτη σύμβολο  κάλλους είναι το κλειδί, το χρυσό μήλο,  το οποίο ο Ουρανός προορίζει για την Ωραιότερη , φυσικά όχι εμφανισιακά, αλλά για την ωραιότερη ψυχή .  Σύμβολο επιθυμίας , επίσης,  μας τονίζει πως ο Άνθρωπος πρέπει μόνος του να αισθανθεί την ανάγκη της διάσπασης του φραγμού των εξωτερικών γνώσεων που έχουν αποκτηθεί διαμέσου των πέντε αισθήσεων .
H Αφοσίωση στις Απόκρυφες Επιστήμες, από την άλλη, για να καταστεί ακίνδυνη-και κυρίως για τις εμπειρίες εκείνες οι οποίες  επιβεβαιώνουν τις θεωρίες τους- , προϋποθέτει έναν πολύ δυνατό και σταθερό Νου .  Το δεύτερο κλειδί όπως καταλαβαίνουμε είναι ο Ερμής .

Οι δύο αυτοί Εσωτερικοί πλανήτες είναι αρωγοί στην προσπάθεια της ψυχής προς την γνώση του Εαυτού ή Αγαθού όπως αναφέρεται από τον Πλάτωνα και μαζί με τον Απόλλωνα – Ήλιο ανήκουν στην Ανυψωτική τριάδα των Θεών .

Εν κατακλείδι  ΄΄εξωτερική΄΄ Αστρολογία δεν υπάρχει , ότι αντιλαμβανόμαστε ως αποτέλεσμα ή γεγονός στον υλικό , αισθητό μας κόσμο έχει τα αίτια του στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και λειτουργούμε τα πράγματα εσωτερικά μιας και πριν την εκδήλωση των γεγονότων αυτά έχουν ήδη δημιουργηθεί σε ένα άλλο επίπεδο , το αιθερικό . Κάθε εκδήλωμα , καλό ή κακό , ωφέλιμο ή άχρηστο ωραίο ή άσχημο είναι κατασκευασμένο στον αιθερικό κόσμο και εφόσον παρουσιάζεται πάνω στο σώμα μας είναι γεννημένο στο αόρατο σώμα μας , στο αιθερικό μας σώμα .  Η Γνώση αυτού του πεδίου , του αιθερικού πεδίου , μας καθιστά Σοφούς και ο Σοφός , δηλαδή αυτός που γνωρίζει … κυβερνά τα Άστρα του , σύμφωνα με το Αρχαίο Απόφθεγμα .


Είναι ανώφελο και ανούσιο τη στιγμή που η Σύγχρονη Επιστημονική Κοινότητα, των θετικών επιστημών, μας αποκαλύπτει με στοιχεία, πως η Σκέψη δημιουργεί Ύλη, προσεγγίζοντας σιγά σιγά τα μυστήρια των μη ορατών κόσμων εμείς ακόμα να αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη και προκατάληψη την Αστρολογία η οποία στο κατώφλι της εποχής του Υδροχόου αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του Ουρανού με Απόλυτα Επιστημονικό Τρόπο . 


Βιβλιογραφία :

  • Διτομη Μεταφυσική Εγκυκλοπαίδεια , Νικολάου Α.Μαργιωρή
  • Τα παράδοξα της Υψηλής Επιστήμης , Ελιφά Λεβι

Μαριάννα Μπατζέρη 
Αστρολόγος - Ιδρυτικό Μέλος ''Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος ''



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -