Posted by : Silversurfer


Σε μια προσπάθεια μου να εντοπίσω κοινά σημεία μεταξύ των μεγαλύτερων αστρολόγων παρατήρησα ότι ο συνδυασμός Ερμή , Πλούτωνα , ουρανού είναι παρόν .Στις 5 από τις 6 περιπτώσεις που εχω παραθέσει οι πλάνητες σχηματίζουν τριμερείς δομές μεταξύ τους με όψεις ίδιας κατηγορίας δηλ. 1η – 8η -7η αρμονική εκτός από την περίπτωση του Dr. Walter Koch όπου η πλανήτες σχηματίζουν μεν όψεις μεταξύ τους αλλά όχι της ίδιας κατηγορίας . Ο συνδυασμός αυτός βρίσκεται πολύ συχνά σε χάρτες μεταρρυθμιστών επιστημόνων εφευρετών και αστρολόγων , αστρολόγων που έχουν αλλάξει ή εχουν επηρεάσει βαθιά τον τρόπο θεώρησης τον αστρολογικών δεδομένων . Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού του συνδυασμού είναι αυτό του Νίκολα Τέσλα που υπήρξε επιστήμονας , ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών .


*κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή
Ουρανός – Πλούτων – Ερμής:
Ριζικοί αναμορφωτές του τρόπου σκέψεις , διανοητική δύναμη , πρωτοπόροι του πνεύματος άτομα που θέλουν να ανατρέπουν τα δεδομένα , εναντίωση στην κοινός αποδεκτή άποψη ,Νέες ιδέες , ευστροφία και υπερδραστηριότητα του νου ,προοδευτική και δημιουργική σκέψη , οξεία κριτική και αντιπαραθέσεις ,άτομα με τρόπο σκέψης μη συμβατικό , μεταρρυθμιστές και πρωτοπόροι , εφευρέτεςAlfred Witte : Γερμανός αστρολόγος ιδρυτής της σχολής του Αμβούργου και πατέρας της Uranian αστρολογίας . Στις έρευνες του χρησιμοποίησε μεσοδιαστήματα , πλανητικές εξισώσεις και 8 υποθετικούς πλανήτες για βασικό έλεγχο στατιστικών υποθέσεων δημιουργώντας μια τελείως διαφορετική σχολή σκέψης .Το έργο του συνέβαλε στην μετέπειτα εξέλιξη της αστρολογίας .
         *κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή

Reinhold ebertin  : Γερμανός γιατρός και αστρολόγος από τους σπουδαιότερους . Συστηματοποίησε την κοσμοβιολογία αποδίδοντας στους πλανητικούς συνδυασμούς ιδιότητες όπως η κοινωνιολογική , ψυχολογική και βιολογική αντιστοιχία .Απορρίπτοντας την ύπαρξη των 8 υποθετικών της Uranian η θεωρία του περιλαμβάνει κάποιες από τις τεχνικές του Alfred Witte με κυριότερη την ερμηνεία των μεσοδιαστημάτων . Ο ορος κοσμοβιολογία είχε χρησιμοποιηθεί προγενέστερα από τον Δρ Friedrich Feerhow και τον Karl Krafft
*κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή


karl ernst krafft: Ελβετός αστρολόγος , αφού σπούδασε μαθηματικά αφιέρωσε περίπου 10 χρόνια στο βιβλίο τα χαρακτηριστικά της αστροβιολογιας . Εργάστηκε στο υπουργείου προπαγάνδας στη ναζιστική Γερμάνια με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των συμμάχων . Έγινε γνωστός μετά την επιτυχημένη πρόβλεψη που είχε κάνει για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Χίτλερ με απόκλιση 3 ημερών .
*κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή
 Willam Lilly : Άγγλος αστρολόγος του μεσαίωνα , αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του μελετώντας την ωριαία αστρολογία . Το γνωστότερο έργο του είναι το Christian astrology περιλαμβάνει σύνολα εμπειρικών κανόνων ωριαίας αστρολογίας στηριζόμενα στην αστρολογική παράδοση .


*κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολήMichel Gauquelin : Γάλλος ψυχολόγος και στατιστικολόγος μαζι με την γυναίκα του Schneider-Gauquelin διεξήγαγε στατιστικές έρευνες προκειμένου να θέσει σε επιστημονική βάση την αστρολογία , αφιέρωσε τη ζωή του στην προσπάθεια να αποδείξει την εγκυρότητα ορισμένων βασικών στοιχείων της αστρολογίας. . Ωστόσο, ο ίδιος δεν θεωρούσε τον εαυτό του αστρολόγο και αντιτάχθηκε στην πρακτική της αστρολογίας.


*κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή
Walter Koch : Σπουδαίος Γερμανός αστρολόγος , γνωστός για το ομώνυμο σύστημα οικοθεσιας κοχ που χρησιμοποιείτε ευρύτατα κυρίως από από τους μελετητές των γερμανικών σχολών αστρολογίας .Το σύστημα κοχ έχει καταφέρει να κάλυψη αδυναμίες στον υπολογισμό των ακμών των οίκων που συστήματα οικοθεσιας όπως το placidus παρουσιάζουν ανακρίβεια .

*κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή{ 2 σχόλια... read them below or Comment }

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

 • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
  Πριν από 2 μήνες
 • - 123
  Πριν από 11 μήνες
 • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
  Πριν από 2 χρόνια
 • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
  Πριν από 3 χρόνια

Follow by Email

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -