Posted by : Silversurfer

To νερό είναι τόσο αναγκαίο που χωρίς αυτό, κανένα φυτό ούτε βότανο δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν το νερό δεν το διαβρέχει η σπερματική ιδιότητα όλων των πραγμά¬των βρίσκεται μέσα του, αρχίζοντας με τα ζώα που είναι φανερό ότι το σπέρμα τους είναι υδατώδες, καθώς και στα φρούτα και στα φυτά που, παρόλο που τα σπέρματά τους είναι γήινα, αν το νερό δεν τα ποτίσει, δεν Θα γίνουν γόνιμα είτε αυτό γίνεται ποτιζόμενα από την υγρασία της γης, της δροσιάς, ή από τη βροχή, ή από το νερό που χύνουμε πάνω τους.
Ο Μωυσής περιγράφει τη γη και το νερό σαν τα μόνα κατάλληλα για να παράγουν μια ζωντανή ψυχή- αλλά αποδίδει στο νερό μια διπλή παραγωγή, δηλ. αυτή των ψαριών κι αυτή των πτηνών που πετούν στον αέρα πάνω στη γη. Η Γραφή δείχνει ακόμη ότι το νερό συμμετέχει στην παραγωγή της γης, λέγοντας ότι τα δέ¬ντρα και τα φυτά δεν καρποφορούν, επειδή ο Θεός δεν έβρεξε ακό¬μη πάνω στη γη.


Η δύναμη αυτού του στοιχείου είναι τόσο μεγάλη, που η πνευματική αναγέννηση είναι αδύνατη χωρίς το νερό, όπως ο ίδιος ο Χριστός το μαρτύρησε, μιλώντας στο Νικόδημο., 'Οσο για τη Θρησκεία, είναι επίσης πολύ χρήσιμο μέσα στους εξιλασμούς και τους εξαγνισμούς και είναι τόσο απαραίτητο όσο κι η φωτιά. Είναι ωφέλιμο σ' όλα τα πράγματα, και είναι απ' αυτό που διαρκεί το καθετί μέσα στη φύση έχοντας τη δύναμη να γεννά, να θρέφει, να κάνει να βλαστάνουν και να μεγαλώνουν όλα τα πράγματα που βλέπουμε στον κόσμο.
Γι' αυτό ο Θαλής ο Μιλήσιος και ο Ησίοδος το θέλουν σαν την αρχή όλων των πραγμάτων και σαν το πιο αρχαίο και πιο ισχυρό απ' όλα τα στοιχεία, επειδή επιβάλλεται στα άλλα γιατί, όπως λέει ο Πλί¬νιος, το νερό καταβροχθίζει τη γη, σβήνει τη φωτιά, υψώνεται μέχρι τον αέρα και έχοντας φθάσει στα σύννεφα κυριεύει τον ουρανό και πέφτοντας δίνει γέννηση σ' όλα όσα παράγει η γη. O Πλίνιος, ο Σολί¬νος και πολλοί άλλοι ιστορικοί αναφέρουν πάρα πολλά γύ-ρω από τις ιδιότητες του νερόυ.
O Ιώσηπος επίσης αναφέρει τη θαυμαστή φύση κάποιου πο¬ταμού ανάμεσα στην Αρκέα και Ραφανία, πόλεις της Συρίας, ο οποίος πλημμυρίζει την Κυριακή και ξηραίνεται στις έξι άλλες μέρες της βδομάδας, προφανώς επειδή οι πηγές κλείνουν και την έβδομη μέρα τα νερά επιστρέφουν ξανά. Γι' αυτό οι κάτοικοι αυτής της χώρας του έχουν δώσει το όνομα του Ποταμού του Σαββάτου, επειδή αυτή η μέρα είναι ιερή για τους Ιουδαίους.
Και η Γραφή αναφέρει τη δεξα¬μενή της Ιερουσαλήμ, μέσα στην οποία εκείνος ο οποίος κατέβαινε πρώτος, αφού ο άγγελος είχε ταράξει το νερό, θεραπευόταν από κάθε είδους αρρώστια.
Διαβάζουμε ακόμη ότι υπήρχε μια πηγή αφιε¬ρωμένη στις Ιωνίδες Νύμφες κοντά στο χωριό Ηράκλεια, στις όχθες του Κυθηρίου ποταμού, στην οποία όταν κατέβαινε ένας άρρωστος, Θεραπευόταν αμέσως. Ο Παυσανίας, επίσης, αφηγείται ότι υπάρχει μια πηγή στο όρος Λύκαιον, στην Αρκαδία, με το όνομα Αγριά, όπου ο ιερέας του Λυκαίου Διός, σε καιρό ξηρασίας, έκανε το εξής: μετά τις Θυσίες βουτούσε μέσα στα νερά ένα κλαδί βελανιδιάς και τα τά¬ραζε, έτσι ώστε να βγαίνουν ατμοί, οι οποίόι καθώς ανέβαιναν στον αέρα σχημάτιζαν νέφη που σκέπαζαν τον ουρανό και στη συνέχεια έφερναν μια δυνατή βροχή, που πότιζε όλη τη γη.
Πάντως, ανάμεσα σε πολλούς άλλους συγγραφείς, ο Ρούφος, ο γιατρός της Εφέσου, είναι αυτός που έχει γράψει τα πιο εκπληκτικά πράγματα για τα Θαύ-ματα των νερών.
( από το βιβλίο του Francis Barrett: Ο μάγος, ο οποίος είχε αντιγράψει όλο το κείμενο από το βιβλίο του Κορνήλιου Αγρίππα: Απόκρυφη φιλοσοφία)

Η υδάτινη τριπλοτητα αποτελείται από τα ζώδια του Καρκίνου , του Σκορπιού και των ιχθύων και κάθε ένα από αυτά εκπροσωπεί μια από τις 3 διαφορετικές ποιότητες έτσι έχουμε :
1 υδάτινο παρορμητικό 1 υδάτινο σταθερό και 1 υδάτινο μεταβλητό οπού κάθε ένα από αυτά παίρνει τις ιδιότητες του από την ποιότητα που ανήκει .

Ο συνδυασμός στοιχείου και ποιότητας αποτυπώνει σε κάθε ζώδιο εκδηλώσεις του νερού που βρίσκονται μέσα στην φύση

Ο καρκίνος είναι το νερό το οποίο βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση και μεταβάλλεται διαρκώς είναι ένα ποτάμι συναισθημάτων .είναι το πρώτο υδάτινο ζώδιο και ύδωρ = ψυχή έχουμε σαφώς την πύλη εισόδου των ψυχών στον υλικό κόσμο.

Ο Σκορπιός αποτυπώνει την στάσιμη ιδιότητα του ύδατος είναι τα λιμνάζοντα νερά που όπως το νερό συσσωρεύεται και διαβρώνει τα πάντα έτσι γίνεται και με το συναίσθημα , εδώ δεν εκφράζεται και διαβρώνει όπως ακριβώς κάνουν και με τα υπόγεια ύδατα . Ο σκορπιός επίσης κατέχει και τις ιδιότητες του πάγου γιατί είναι η μοναδική έκφραση ύδατος που έχει μορφή – συγκεκριμένο σχήμα και ο σκορπιός είναι το μόνο από τα υδάτινα ζώδια που έχει κρονιες ιδιότητες , πλανήτης που συνδέεται με την μορφοποίηση και την υλική πλευρά των πραγμάτων ο πάγος είναι η μόνη απτή μορφή του νερού .

Οι ιχθύες σαν διπλό ζώδιο συνδέονται με το νερό που εξατμίζεται και δεν έχει γίνει ακόμα αέρας αλλά είναι σε μια φάση ενδιάμεση .είναι επίσης το νερό που θεραπεύει γιατί είναι ζώδιο που συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά όπως και το νερό που γίνεται ένα με την γη προκειμένου να βλαστήσουν τα δέντρα και τα φυτά. Είναι το νερό που χρησιμοποιείται σαν καθρέφτης και αλλάζει μορφή κατά βούληση γιατί είναι κατεξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο που μέσα από την τέχνη ταυτίζεται με τον παρατηρητή αντικατοπτρίζει δηλαδή πλήρως συναισθήματα και συμπεριφορές.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 7 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -