Posted by : Unknown


Εκλείψεις και η επιρροή τους στον αστρολογικό μας χάρτη



Ο ήλιος και η Σελήνη από αρχαιοτάτων χρόνο αποτελούν αντικείμενο μελέτης. Οι δε εκλείψεις τους επηρεάζουν την ζωή και τα γεγονότα πάνω στον πλανήτη Γη και κατ΄ επέκταση και την ζωή του καθενός μας μεμονωμένα.
Θα προσπαθήσω να δώσω μια σφαιρική εικόνα έτσι ώστε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται .



Αστρονομικά : Για να γίνει μια έκλειψη βασική προϋπόθεση είναι η ευθυγράμμιση τριών ουράνιων σωμάτων. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό καθώς η έκλειψη Ηλίου και Σελήνης που εμείς βλέπουμε από το δικό μας κέντρο (την Γή) δεν είναι και οι μόνες εκλείψεις του Ηλιακού μας συστήματος. Δεν θα επεκταθώ παρά πέρα για να καταλάβουμε αυτές τις δυο οι οποίες και μας ενδιαφέρουν.



Η Έκλειψη Σελήνης : έκλειψη Σελήνης έχουμε όταν η Γη μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη με αποτέλεσμα αυτή να μην δέχεται το φώς του. Είπαμε πως για να έχουμε το φαινόμενο της έκλειψης είναι απαραίτητα τρία ουράνια σώματα άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε Ήλιο – Σελήνη και ανάμεσα τους η Γη. Έκλειψη Σελήνης κατά κανόνα παρατηρούμε την νύχτα και σε φάση Πανσελήνου.



Η Έκλειψη Ηλίου : Έκλειψη Ηλίου έχουμε όταν η Σελήνη μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και την Γη με αποτέλεσμα να μειώνεται το φώς που ο Ήλιος εκπέμπει προς την γη και σε κάποιες περιοχές να χάνεται τελείως.



Οι εκλείψεις στην Αστρολογία.
Στην αστρολογία οι εκλείψεις είναι συνυφασμένες με αρνητικές καταστάσεις ή γεγονότα τα οποία σίγουρα θα μας αφήσουν το στίγμα τους – μικρό ή μεγάλο –

Οι εκλείψεις εκ των πραγμάτων δημιουργούν ένα ενεργειακό κενό… αυτό το κενό εκτείνεται από Έξι μήνες περίπου για μια Σεληνιακή έκλειψη εώς και Ένα ολόκληρο χρόνο για μια Ηλιακή. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δύσκολα ξεφεύγουμε γιατί ακόμα και να μην μας επηρεάσει κατά την στιγμή που συμβαίνει κάποια στιγμή από κάποιον πλανήτη είτε γενέθλιο είτε διέλαβον μπορεί να ενεργοποιηθεί στο χρονικό διάστημα που μας επηρεάζει και τα αποτελέσματα θα είναι αναλόγως του οίκου που έλαβε χώρα η έκλειψη της φύσεως του πλανήτη που θα την ενεργοποιήσει καθώς και ποιόν οίκο κυβερνάει ο πλανήτης που ενεργοποιεί την έκλειψη.
Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο των Εκλείψεων αλλά και της αστρολογίας είναι και η προγενέθλια έκλειψη. Η τελευταία δηλαδή έκλειψη που έλαβε χώρα πριν έρθουμε στον κόσμο έχει τεράστια σημασία πάνω στον αστρολογικό μας χάρτη τόσο για την ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη μας όσο και για τις περαιτέρω προβλέψεις του καθενός μας. Ωστόσο είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο και δεν αναλύεται μέσα σε δέκα γραμμές.

Προσπαθώντας να κάνουμε πρόβλεψη μέσα από τις εκλείψεις

Μία έκλειψη λοιπόν είτε Σεληνιακή είτε Ηλιακή λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένη μοίρα του ζωδιακού. Κοιτάμε πρωτίστως σε ποιόν οίκο μας γίνεται – είναι ο τομέας που θα έχουμε εξελίξεις- αμέσως μετά κοιτάμε κοιτάμε αν κάνει κάποια όψη με τα προσωπικά μας σημεία ή τους πλανήτες …Asc, Mc, Ήλιος και σελήνη έρχονται πρώτα σε ερμηνεία. Η ανοχή είναι +_ 1 μοίρα!!!

Ένας επίσης πολύ καλός τρόπος πρόβλεψης είναι να πάρουμε την ώρα που γίνεται η έκλειψη ως ωριαίο χάρτη και να τον αντιπαραβάλουμε με τον γενέθλιο χάρτη μας !!! Και πάλι το Asc, Mc, ο Ήλιος και η Σελήνη παίζουν τον πρώτο ρόλο στην ερμηνεία .


Οι εκλείψεις πάντα θα μας επηρεάζουν, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις κατανοήσουμε!!!

Καλή Μελέτη

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -